ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H Γεροβασίλη διαβεβαιώνει την Ιεραρχία ότι θα εφαρμοσθούν όσα συμφώνησαν Τσίπρας - Ιερώνυμος

H Γεροβασίλη διαβεβαιώνει την Ιεραρχία ότι θα εφαρμοσθούν όσα συμφώνησαν Τσίπρας - Ιερώνυμος
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Τη διαβεβαίωση ότι όσα συμφωνήθηκαν για τη διδασκαλία των Θρησκευτικών κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Τετάρτης, Ιερώνυμος – Τσίπρας, έδωσε το πρωί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη Συνοδική Επιτροπή Τύπου της Ιεραρχίας.

Μητροπολίτες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με την υπουργό και της ζήτησαν επιπλέον διευκρινήσεις εάν όντως θα διδαχθούν τα θρησκευτικά με τα ήδη τυπωμένα σχολικά βιβλία χωρίς τροποποιήσεις. Η κ. Γεροβασίλη διαβεβαίωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθούν στους μαθητές νέα βιβλία και παρέπεμψε στην συμφωνία που κατέληξαν πρωθυπουργός και αρχιεπίσκοπος.

«...Κάθε άλλη ενέργεια είναι προσωπικές ερμηνείες του καθενός», είπε η κ. Γεροβασίλη, όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Ιεραρχίας μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, η οποία ήταν παρούσα στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από το Βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Δημήτρη Κρεμαστινού για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, είπε: «Θα εφαρμοστούν φέτος τα προγράμματα που έχουν αποφασιστεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας, θα εφαρμοστούν με υλικό που έχει διανεμηθεί ήδη με τα περυσινά βιβλία, τα οποία αποτελούν πηγές για το μάθημα».

Επιτροπή της Εκκλησίας για τα νέα βιβλία Θρησκευτικών

Στο μεταξύ η Ιεραρχία, μετά την ενημέρωση που είχε από τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στη σύσταση επιτροπής η οποία θα ασχοληθεί με την αναμόρφωση των βιβλίων των Θρησκευτικών και θα είναι αρμόδια για το διάλογο που θα διεξαχθεί με το υπουργείο Παιδείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ