Στη Δικαιοσύνη η υπόθεση των e-mails αποδήμων - Τέσσερα πρόσωπα κατηγορούμενα
Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
EurokinissiΣτις 24 Νοεμβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η πρώην ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τρία ακόμα άτομα για την υπόθεση της διαρροής e-mail αποδήμων, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί και συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Αθηνών δεκάδες αγωγές αποδήμων.
Ειδικότερα, στο εδώλιο θα καθίσουν, εκτός από την πρώην ευρωβουλευτή, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης (σ.σ. ο οποίος είχε απαλλαγεί πλήρως από τον Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), ο πρώην γραμματέας Αποδήμων της ΝΔ, Νίκος Θεοδωρόπουλος και ο Μένιος Κορομηλάς, τότε Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ.
Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να δικαστούν για τα πλημμελήματα της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα είχε επιβάλλει πρόστιμα ύψους από 40.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ στη Νέα Δημοκρατία, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην πρώην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και σε άλλα πρόσωπα.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, με ομόφωνες αποφάσεις του ακύρωσε το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Νέα Δημοκρατία και επικύρωσε τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στον πρώην οργανωτικό γραμματέα αυτοδιοίκησης και διαχείρισης κρίσεων της ΝΔ Αριστόδημο (Μένιο) Κορομηλά και στον τότε γραμματέα διασποράς της ΝΔ, Νικόλαο Θεοδωρόπουλο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σε ανωμοτί κατάθεση η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή e-mail των αποδήμων
Πρόστιμο 400.000 ευρώ στο ΥΠΕΣ και 40.000 στην Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου για τη διαρροή των e-mail
Η κυβέρνηση Τραμπ αναπροσαρμόζει την αμυντική στρατηγική της Ουάσινγκτον σε παγκόσμιο επίπεδο
13:45
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30