Μητσοτάκης από ΔΕΘ για συνταξιούχους: Τέλος η προσωπική διαφορά το 2027 - Στο μισό από το 2026
Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα εγκαίνια της 89ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό Κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2025
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSIΤην μείωση στο μισό της προσωπικής διαφοράς από το 2026 και την πλήρη κατάργησή της από το 2027 για τους συνταξιούχους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 89ης ΔΕΘ.
Πρόκειται για πρόσθετο όφελος σε 671.000 συνταξιούχους, πέραν της ελάφρυνσης που θα προκύψει από τους νέους συντελεστές.
Η κατάργηση σε δύο δόσεις, σημαίνει ότι η προσωπική διαφορά θα μειωθεί κατά 50% το 2026 ενώ το υπόλοιπο 50% θα καταργηθεί το 2027.
Τα δημοσιονομικά περιθώρια όπως αποδείχτηκε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δεν επέτρεψαν την ακαριαία κατάργηση της προσωπικής διαφοράς ενώ ήταν εφικτό, εκ του αποτελέσματος και η διεύρυνση των κριτηρίων (ηλικιακών και εισοδηματικών) ώστε να λάβουν περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι το επίδομα των 250 ευρώ το οποίο καθιερώθηκε ως μόνιμο μέτρο από το Νοέμβριο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Αποδίδονται στην κοινωνία αδρανή ακίνητα του δημοσίου
Το Q9 είναι το πιο μεγάλο SUV που έχει παρουσιάσει έως τώρα η Audi
10:08
ΕΟΔΥ: 45 κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Οι «κόκκινες» περιοχές
09:57
Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μειώνει την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου και «εκτοξεύει» τις τιμές
09:48
Ρέθυμνο: Στο νοσοκομείο ανήλικη σε κατάσταση μέθης - Συνελήφθησαν οι γονείς της
09:36