Χατζηδάκης για εξαγορά HSBC Μάλτας από Credia Bank: «Σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία»
Ο Κωστής Χατζηδάκης
INTIMEΗ εξαγορά της HSBC Μάλτας από την Credia Bank είναι μια δικαίωση για την κυβέρνηση, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης σε δήλωσή του.
«Είναι ένα καλό νέο για το τραπεζικό σύστημα, ένα καλό νέο για το Ελληνικό Δημόσιο. Για το τραπεζικό σύστημα, διότι με την ενίσχυση του πέμπτου πυλώνα ενισχύεται ο ανταγωνισμός.
Για το Ελληνικό Δημόσιο, διότι με την άνοδο της τιμής της μετοχής της τράπεζας, η συμμετοχή του έχει εξασφαλιστεί πλήρως. Σε περίπτωση, δηλαδή, που το Δημόσιο αποφάσιζε, θεωρητικά, να πουλήσει, θα έπαιρνε πίσω παραπάνω από το σύνολο των χρημάτων που είχε βάλει.
Την ίδια στιγμή, λοιπόν, είναι και μια δικαίωση για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία στήριξε την προσπάθεια διάσωσης της Τράπεζας Αττικής.
Ήμουν αρμόδιος Υπουργός όταν φέραμε νομοσχέδιο για την υπέρβαση των ζητημάτων που αντιμετώπιζε η Τράπεζα και θυμάμαι τις έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση. Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα δείχνουν καθαρά ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον!», σημειώνει κλείνοντας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η Credia Bank απέκτησε το 70% της HSBC Μάλτας έναντι 200 εκατ. ευρώ
Credia Bank: Ο 5ος τραπεζικός πυλώνας βγαίνει εκτός συνόρων
Έως 30 Ιουνίου η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ ανά παιδί
00:30
Κεφαλονιά: Έξι συλλήψεις σε νυχτερινό κέντρο μετά από επιχείρηση της ΔΑΟΕ
23:59
Συνελήφθη Γερμανίδα συνταξιούχος στην Πρέβεζα που κυκλοφορούσε με πτυσσόμενο γκλοπ
23:50
Για πρώτη φορά ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου με το Τσανάκαλε της Τουρκίας
23:40