Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την εξέταση της εμπλοκής Καραμανλή στα Τεμπη
Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Κ. Αχ. Καραμανλή
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)Κληρώθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, μετά την απόφαση της Ολομέλειας στις 22 Ιουλίου 2025, για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, για την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
Τακτικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν πέντε δικαστικοί, τρεις εκ του Αρείου Πάγου και δύο εκ του Συμβουλίου Επικρατείας. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν η κ. Μπλέτα Στυλιανή (ΑΠ), ο κ. Γιαρένης Ηλίας (ΑΠ), η κ. Νάκου Κωνσταντίνα (ΑΠ), η κ. Σδράκα Αγορίτσα (ΣτΕ) και ο κ. Σύμπλης Ιωάννης (ΣτΕ).
Αναπληρωματικά μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου αναδείχθηκαν τρεις δικαστικοί, δύο από τον ΑΠ και ένας από το ΣτΕ. Συγκεκριμένα, κληρώθηκαν ο κ. Αποστολόπουλος Ιωάννης (ΑΠ), η κ. Γκουδή-Νινέ Παναγιώτα (ΑΠ) και ο κ. Σπαχής Οδυσσέας (ΣτΕ).
Τέλος, εκ της της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, αναδείχθηκε ως ασκούσα καθήκοντα εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου η κ. Ζάκα Παγώνα και ως αναπληρωτής της ο κ. Σοφουλάκης Κωνσταντίνος.
Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης σε ένα 24ωρο
17:04
Βενεζουέλα: Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της οικογένειας του Μαδούρο - «Ανυπόφορο το καθεστώς» λέει ο Ρούμπιο
16:52
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου
16:40
Αυστραλία: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ
16:32