ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να «στριμώξει» τη ΝΔ για τη διαπλοκή θα επιδιώξει ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή

Να «στριμώξει» τη ΝΔ για τη διαπλοκή θα επιδιώξει ο Αλ. Τσίπρας στη Βουλή

Τις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τη διαπλοκή θα επιδιώξει, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, να αποκαλύψει σήμερα η κυβέρνηση κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να «ξεσκεπάσει», όπως λέει, τον ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από σκοτεινές υποθέσεις και θα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «σπάσει την σιωπή του» και να απαντήσει για μία σειρά από ζητήματα για τα οποία ως τώρα αποφεύγει να μιλήσει.

Το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του στο Μαξίμου παρουσία μελών της κυβέρνησης και συνεργατών του με αντικείμενο την σημερινή συζήτηση και τον καλύτερο συντονισμό ώστε η πρωθυπουργική εμφάνιση να κερδίσει τις εντυπώσεις συγκριτικά με εκείνην του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρόεδρος της ΝΔ στην διάρκεια της ομιλίας του στο Αγρίνιο όπου και περιόδευσε παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαπλοκή ωστόσο απέφυγε να ξεκαθαρίσει την θέση του ιδίου όσο και του κόμματός του για μία σειρά από ζητήματα. Για παράδειγμα όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει ποτέ πού πήγανε τα λεφτά της Siemens, τα χρήματα που διαχειρίζεται ο κ. Παπασταύρου με τους συνεργάτες του, πώς θα πληρωθούν τα χρέη της ΝΔ και πώς δανειοδοτήθηκε ο Κήρυκας Χανίων.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επικαλεστεί και στοιχεία που έχουν προκύψει από την εξεταστική επιτροπή για την δανειοδότηση κομμάτων και ΜΜΕ και με βάση τα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έλαβαν δάνεια ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ μεγάλο τμήμα των οποίων δεν έχουν αποπληρώσει. Κατά πάσα πιθανότητα θα επαναφέρει και το ζήτημα της παρουσίας του Στ. Παπασταύρου στην λίστα Λαγκάρντ αλλά και στα περίφημα Panama Papers.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Βουλή αναμένεται να αναλωθεί στις σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της με τους καναλάρχες- το Μαξίμου έχει κατηγορήσει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι αποτελεί το διαπλεκόμενο γραφείο Τύπου των καναλαρχών- ζητώντας εξηγήσεις γιατί τόσα χρόνια ως παράταξη αδράνησε απέναντι στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο.

«Η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή θα απολογηθεί για όσα χάρισε στην διαπλοκή τα περασμένα χρόνια. Όσο για τον διαγωνισμό περαστικά της» ήταν το σχόλιο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στο twitter λίγες ώρες πριν από την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ