ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χρυσόγονος: Πιθανότερο να μείνει ως τεχνικός σύμβουλος το ΔΝΤ

Κ. Χρυσόγονος: Πιθανότερο να μείνει ως τεχνικός σύμβουλος το ΔΝΤ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ - ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δανειστές έχουν εγκλωβιστεί σε αδιέξοδο επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το χρέος και τις σχέσεις Γερμανίας – ΔΝΤ.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Χρυσόγονος υποστήριξε πως «το πιθανότερο είναι το ταμείο να μείνει στο σημερινό του ρόλο, ως τεχνικού συμβούλου, γιατί έχει χρόνια να βάλει χρήματα».

Ο ευρωβουλευτής μάλιστα επιτέθηκε στο ΔΝΤ κατηγορώντας το για «τοξικά λεφτά με υψηλό επιτόκιο της τάξεως του 4%».

Αναφορικά με τη σχέση του ταμείου με τη Γερμανία και την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους για το ελληνικό χρέος, επέρριψε ευθύνες στο Βερολίνο για πολιτική αβουλία.

«Το Ταμείο πιέζει για κάτι πολύ πιο απτό και πολύ σύντομα, αλλά οι Γερμανοί δεν θέλουν να αναλάβουν το πολιτικό κόστος ή δεν θέλουν να δώσουν μια προοπτική στη χώρα μας τόσο νωρίς», είπε.

Ολοκληρώνοντας ο Κώστας Χρυσόγονος ζήτησε από τους πολίτες να μην σταματήσουν να ελπίζουν και από τον ΣΥΡΙΖΑ να δείξει πως υπάρχουν λύσεις.

«Η χώρα πρέπει να ελπίζει. Ούτε είναι λύση όλοι να φύγουμε και να γίνουμε η ελληνική διασπορά. Πρέπει να αγωνιστούμε για τον τόπο, για την κοινωνία. Η αναδιάρθρωση του χρέους θα γίνει κάποια στιγμή, αλλά δεν είναι εύκολη. Πρέπει να αποδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει λύσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ