ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Τσίπρα για τη συζήτηση για τη διαπλοκή

Ικανοποίηση Τσίπρα για τη συζήτηση για τη διαπλοκή
Ο πρωθπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλά στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στη Βουλή, τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Με την αίσθηση πως κυριάρχησε και πολιτικά και σε επίπεδο εντυπώσεων στην Βουλή έναντι του κεντρικού του αντιπάλου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στο Κάιρο για την 3η τριμερή σύνοδο Ελλάδας–Κύπρου–Αιγύπτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, αργά την νύχτα και μετά το πέρας της συζήτησης για την διαφθορά, έλεγε στους συνεργάτες του πως είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την έκβαση της προ ημερησίας στην Βουλή, καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν μπόρεσε να απαντήσει σχεδόν σε κανένα από τα ερωτήματα που του έθεσε για τις σχέσεις του κόμματός του με σκανδαλώδεις υποθέσεις.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο ήταν διάχυτη η αίσθηση πως ο πρωθυπουργός φανέρωσε την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να αποσυνδέσει το κόμμα του από την διαπλοκή, ενώ στελέχη του Μαξίμου τόνιζαν πως, παρότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλήθη δύο φορές από τον Αλέξη Τσίπρα, δεν είπε τίποτα για την υπόθεση Siemens, δηλαδή τίποτα για την ταμπακέρα.

Η επιμονή, πάντως, του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο Siemens δεν ήταν τυχαία καθώς στόχος του κυβερνητικού επιτελείου ήταν να ταυτίσει μία σκοτεινή υπόθεση με το πρόσωπο του ίδιου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Εξ ου και επανέλαβε στην πρωτολογία και στην δευτερολογία του την φράση πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Για το Μέγαρο Μαξίμου η συζήτηση για την διαπλοκή στη Βουλή ωφέλησε σε πολλά επίπεδα την κυβέρνηση, καθώς παραμονές του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας κατάφερε να συσπειρώσει τους βουλευτές του κόμματος και να ικανοποιήσει και το εσωκομματικό του ακροατήριο με την δήλωσή του ότι «δεν με κρατάει κανείς στο τσεπάκι του».

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αργά το βράδυ στην Αθήνα από την Αίγυπτο, όπου πηγαίνει συνοδευόμενος από επτά μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Κι αυτό για να δείξει πώς η κυβέρνησή του δίνει έμφαση στον διάλογο και την συνεργασία με τρίτες χώρες που αποτελούν σημείο αναφοράς στη Μέση Ανατολή και τον αραβικό κόσμο, καθώς και κλειδί σταθεροποίησης της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο Αλέξης Τσίπρας τις επόμενες ώρες θα ενημερωθεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις εξελίξεις στο Eurogroup, ενώ θα ασχοληθεί και με την προετοιμασία του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες ώρες πριν από την επίσημη έναρξή του στο Τάε Κβον Ντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ