ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται και εκτός Βουλής η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη

Συνεχίζεται και εκτός Βουλής η κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ώρες μετά την «μονομαχία» του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή για τη διαπλοκή και τη διαφθορά, η μεταξύ τους κόντρα συνεχίζεται.

Το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι «η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, υπήρξε αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής. Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός» και προσθέτει:

«Ερωτήματα που αφορούσαν το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες, η μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens. Ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης (αποπληρωμή δανείων ΝΔ, δάνειο «Κήρυκα Χανίων»), δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν».

Παράλληλα, το Μαξίμου στην ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «με αυτό το δεδομένο, και υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του – τουλάχιστον, αυτούς που ήσαν παρόντες. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του».

«Επί της ουσίας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αναλαμβάνοντας, για μια φορά ακόμα, τον ρόλο του εκπροσώπου των καναλαρχών και αποδεικνύοντας ότι αποκλειστικό του μέλημα είναι να αποτραπεί η επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, να κάνει μία ακόμα προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας» υπογραμμίζει επίσης το Μέγαρο Μαξίμου.

Τέλος, στην ανακοίνωση σχολιάζονται και οι αναφορές που έγιναν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον υπουργό Οικονομικών, σημειώνοντας ότι «είτε από ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, και παραποίησε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου».

«Ο Πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή «με ονόματα και διευθύνσεις». Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης».

Το σχόλιο του Μητσοτάκη για τη "μονομαχία"

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τη χθεσινή κόντρα του, στη Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «νομίζω, μάθατε πολλά καινούρια από μένα και τίποτε καινούριο από τον Πρωθυπουργό».

«Μια από τα ίδια. Απαντήσεις σε αυτά που έθεσα, δεν πήρα όπως είδατε» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ