ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περισσότερους εντεταλμένους εισαγγελείς ζήτησε η Κοβέσι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Περισσότερους εντεταλμένους εισαγγελείς ζήτησε η Κοβέσι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Αύξηση των οργανικών θέσεων των Ελλήνων εντεταλμένων εισαγγελέων, αίτημα που υπέβαλε νωρίτερα και στον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι  από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα. 

Κατά τη συνάντησή της, η οποία διήρκησε μόλις 15 λεπτά, η κ. Κοβέσι ζήτησε επίσης να της δοθεί η δυνατότητα να ανανεώσει την απόσπαση ορισμένων Ελλήνων ευρωεισαγγελέων και όχι κατόπιν απόφασης του ΑΔΣ, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα πειθαρχικού για πιθανές αρνητικές ενέργειες ή συμπεριφορές των Ελλήνων ευρώ εισαγγελέων.

Παράλληλα, ανέφερε η κυρία Κοβέσι ότι προτίθεται να ανανεώσει την απόσπαση (θητεία) ορισμένων Ελλήνων ευρωεισαγγελέων που λήγει σύντομα, εκφράζοντας την άποψη ότι από μόνη της έχει την δυνατότητα να το κάνει.