Περισσότερους εντεταλμένους εισαγγελείς ζήτησε η Κοβέσι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Αύξηση των οργανικών θέσεων των Ελλήνων εντεταλμένων εισαγγελέων, αίτημα που υπέβαλε νωρίτερα και στον υπουργό Δικαιοσύνης ζήτησε η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα.
Κατά τη συνάντησή της, η οποία διήρκησε μόλις 15 λεπτά, η κ. Κοβέσι ζήτησε επίσης να της δοθεί η δυνατότητα να ανανεώσει την απόσπαση ορισμένων Ελλήνων ευρωεισαγγελέων και όχι κατόπιν απόφασης του ΑΔΣ, όπως προβλέπει η ελληνική νομοθεσία.
Σημειώνεται ότι οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές δεν έχουν δικαίωμα πειθαρχικού για πιθανές αρνητικές ενέργειες ή συμπεριφορές των Ελλήνων ευρώ εισαγγελέων.
Παράλληλα, ανέφερε η κυρία Κοβέσι ότι προτίθεται να ανανεώσει την απόσπαση (θητεία) ορισμένων Ελλήνων ευρωεισαγγελέων που λήγει σύντομα, εκφράζοντας την άποψη ότι από μόνη της έχει την δυνατότητα να το κάνει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την προστασία των ευρωπαϊκών πόρων
Λάουρα Κοβέσι: Η Εισαγγελέας με φανατικούς εχθρούς και φίλους - Τι φέρνει η επίσκεψη στην Αθήνα
Άγιος Δημήτριος: Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τρεις φίλοι του 20χρονου - Αναβλήθηκε η δίκη για τη Δευτέρα
16:33
Σταύρος Παπασταύρου στο CNN Greece: H επιτυχία της ΔΕΗ, είναι επιτυχία της Ελλάδος
16:30
Περιοδεία Αραγτσί σε Ισλαμαμπάντ, Μασκάτ και Μόσχα για διαβουλεύσεις
16:29
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Προαστιακό - Ποια δρομολόγια αναστέλλονται
16:21