ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαριές κουβέντες στην κόντρα Στουρνάρα - Βαρουφάκη

Βαριές κουβέντες στην κόντρα Στουρνάρα - Βαρουφάκη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/φωτογραφία αρχείου

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό, άναψαν οι δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, την Τρίτη στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ.

«Πήγε ο κ. Βαρουφάκης και τους είπε ότι είναι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας. Τι θα κάνει ο διοικητής της ΕΚΤ μετά; Του είπα εγώ τότε μην τον ακούς. Μου είπε "δεν μπορώ να μην τον ακούω είναι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας σου". Μπήκε μέσα και είπε ότι "είμαι υπουργός μιας χρεοκοπημένης χώρας". Για όνομα του Θεού» ειπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, περιγράφοντας τι είχε πει ο κ Βαρουφάκης στο Μάριο Ντράγκι.

Τι απαντά ο Βαρουφάκης

Άμεση ήταν απάντηση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στις δηλώσεις του Στουρνάρα, ο οποίος με δήλωση του στο real. gr, τόνισε: «Παραδίδω τον κ. Στουρνάρα στην κρίση του ελληνικού λαού, ο οποίος μας κρίνει όλους».

Αναλυτικά ολόκληρη η απάντηση του Βαρουφάκη στον Στουρνάρα:
«Ως υπουργός οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.
Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.
Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους.
Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ