Δημοσκόπηση GPO: Πρωτιά για ΝΔ, πέντε στο όριο εισόδου στη Βουλή - Τι λένε για κόμμα Τσίπρα
Σταθερά πρώτη στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 24,4% και ελαφρώς μειωμένη από τον προηγούμενο μήνα εμφανίζεται η ΝΔ στην δημοσκόπηση της GPO.
Στην έρευνα που διενεργήθηκε για τα Παραπολιτικά, το ΠΑΣΟΚ με 13,2% κερδίζει μια περίπου ποσοστιαία μονάδα που ερμηνεύεται και ως συσπείρωση των ψηφοφόρων του απέναντι στην επανεμφάνιση Τσίπρα.
Στο 9,9% καταγράφεται το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης φέρνοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο στην τρίτη θέση, ενώ στην τέταρτη βρίσκονται μαζί Πλεύση Ελευθερίας και ΚΚΕ με 7,5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 4,6% ενώ άλλα πέντε κόμματα διεκδικούν την είσοδό τους στην επόμενη Βουλή και συγκεκριμένα: Φωνή Λογικής, ΝΙΚΗ, ΜΕΡΑ25, Κίνημα Δημοκρατίας και Νέα Αριστερά.

Πρόθεση ψήφου
Κόμμα Τσίπρα
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στάση των πολιτών απέναντι στο ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα.
Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 74,1% πιστεύουν ότι αυτό δε θα μπορούσε να καλύψει το αντιπολιτευτικό κενό.

Ωστόσο ένα κόμμα Τσίπρα καταγράφει ισχυρή πιθανότητα να ψηφιστεί από τους πολίτες σε πόσοστό της τάξης του 20,2%.

SPONSORED
Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου - Ιστορικό χαμηλό παραγωγής δύο δεκαετιών για τον OPEC
13:00
Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας στην Ηλιούπολη
12:54
Δυτική Όχθη: Ένα παιδί σκοτώνεται κατά μέσο όρο την εβδομάδα από τον Ιανουάριο του 2025
12:48
Δένδιας: Ουκρανικό το drone στη Λευκάδα - Εξαιρετικά σοβαρό το θέμα
12:42