ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστάσεις Σταθάκη από Δραγασάκη και Χριστοδουλάκη για ΔΝΤ και χρέος

Αποστάσεις Σταθάκη από Δραγασάκη και Χριστοδουλάκη για ΔΝΤ και χρέος
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αποστάσεις από τον Γιάννη Δραγασάκη που μίλησε για επίλυση του χρέους μετά το 2018 κράτησε στη Βουλή ο Γιώργος Σταθάκης, την ώρα που ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου ότι συμφωνία για την αναδιάρθρωση του χρέους, στην οποία θα μετέχει το ΔΝΤ, θα φέρει νέο μνημόνιο.

«Προσοχή, ώστε η απομείωση του χρέους να μην συνοδευτεί με νέο μνημόνιο, όπως συνήθως επιδιώκει το ΔΝΤ», είπε ο υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Σημίτη, που είχε κληθεί στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής για το χρέος και την απομείωσή του με την ιδιότητα του καθηγητή πανεπιστημίου. «Το ΔΝΤ δεν μετέχει σε καμία αναδιάρθρωση, χωρίς βαρύτατο πρόγραμμα προσαρμογής, άρα να γνωρίζουμε τι ζητάμε», συνέχισε, δηλώνοντας επί της ουσίας αρνητικός με την εμπλοκή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Δεν θα έπρεπε να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης. Ήταν όνειδος για την ΕΕ. Θα έπρεπε η Ελλάδα να δώσει μάχες για να μην μπει», είπε.

Ο Γιώργος Σταθάκης κινούμενος –όπως σχολίαζαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί- σε άλλη γραμμή από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, σχολίασε πάντως, πως «ούτε η θεωρία ότι το 2018 θα συζητηθούν όλα ισχύει, ούτε ότι όλα θα λυθούν τον επόμενο μήνα».

Στην τοποθέτησή του ανέφερε πως το χρέος παραμένει μη βιώσιμο και ως εκ τούτου απαιτείται μια άμεση ή έμμεση αναδιάρθρωση και πρόσθετα μέτρα. «Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο κομβικό σημείο και πρέπει να ληφθούν αποφάσεις τώρα, διαφορετικά δεν υπάρχει τρόπος», ανέφερε και χαρακτήρισε την επίλυση του χρέους ως αναπόσπαστο κομμάτι για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ