ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καθησυχάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών

Καθησυχάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το όριο συνταξιοδότησης των δικαστών
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Καθησυχαστικό είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως καμία μεταβολή και κανένας νεωτερισμός δεν θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας.

«Πολιτικοί εξέφρασαν "το θεσμικό τους τρόμο", ύστερα από δήλωση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σπεύδει να αναφερθεί σε "τρόμο" εξαιτίας της "ευκολίας και προχειρότητας, με την οποία επιχειρείται η υπέρβαση του Συντάγματος" στο θέμα της ηλικίας αποχώρησης των δικαστών. Το τελευταίο, μάλιστα, πριν καν η κυβέρνηση σκεφθεί, μελετήσει ή διατυπώσει μια πρόθεση σχετική με την ουσία ή τους τρόπους του θέματος. Το υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθησυχάζει», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο.

«Καμία δίκη προθέσεων και καμία αστυνομία σκέψης, δεν εγγίζει την πραγματικότητα. Καμία μεταβολή, κανείς νεωτερισμός δεν θα προχωρήσει εκτός του θεσμικού πλαισίου και της νομιμότητας», τονίζεται ακόμα στην ανακοίνωση.

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακαλεί «όσους μετέχουν στη νομική παιδεία και στην κοινωνική συζήτηση, να αφήσουν χωρίς τρομολαγνικές διατυπώσεις τη δικαιοσύνη να εκτελεί το σημαντικό της έργο».

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό έχει προκαλέσει και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να καλεί την κυβέρνηση να «σταματήσει τα παιχνίδια με τους θεσμούς, το Σύνταγμα, τη Δικαιοσύνη και εν τέλει την ίδια τη Δημοκρατία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ