ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο. Γεροβασίλη: Υπάρχει ανάγκη για δομικό ανασχηματισμό

Ο. Γεροβασίλη: Υπάρχει ανάγκη για δομικό ανασχηματισμό
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στα σενάρια ανασχηματισμού της κυβέρνησης αναφέρθηκε η κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για έναν δομικό ανασχηματισμό, με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων.

«Κατ΄αρχήν, δεν υπάρχει θέμα αυτή τη στιγμή ανοιχτό για το πώς και πότε θα γίνει ανασχηματισμός. Κάποια στιγμή θα γίνει, είναι βέβαιο, έχει αναγγελθεί από τον Πρωθυπουργό και παλιότερα. Ολοι είμαστε εδώ για να κριθούμε. Δεν ξέρω πότε θα γίνει, κανένας ανασχηματισμός, για να μιλάμε με κοινοτοπίες δεν έχει ανακοινωθεί πριν συμβεί», δήλωσε η κυβερνητική Εκπρόσωπος στον ραδιοφωνικό σταθμό “realfm”και πρόσθεσε:

«Η ανάγκη είναι για έναν δομικό ανασχηματισμό, με ενδεχόμενες παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες υπουργείων, στον τρόπο με τον οποίο έχουν συσταθεί τα υπουργεία μέχρι σήμερα, με βάση τις λειτουργίες, με βάση συναρμοδιότητες που υπάρχουν στα υπουργεία και αυτά δημιουργούν δυσκαμψίες. Αυτά είναι ζητήματα, τα οποία είναι καθοριστικά για ένα αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα, εκτός από το κομμάτι των προσώπων που είναι επίσης καθοριστικό».

Η κυβερνητική Εκπρόσωπος αναφερόμενη στην προστασία της πρώτης κατοικίας σημείωσε ότι σύντομα θα έχει νομοθετηθεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, υπογραμμίζοντας:

«Το τέλος της χρονιάς θα μας βρει με λυμένα όλα αυτά τα ζητήματα, σε σχέση και με την προστασία της πρώτης κατοικίας των ανθρώπων που πραγματικά αδυνατούν να αποπληρώσουν -δεν μιλάμε για τους κακοπληρωτές- και βεβαίως το μεγάλο θέμα των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων που οφείλαμε και το είχαμε υποσχεθεί και το κάνουμε πράξη, να δοθεί η δεύτερη ευκαιρία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ