ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την επίθεση στην Τσατάνη

Κόντρα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την επίθεση στην Τσατάνη
CNN Greece/ Νικόλ Παπάζογλου

Κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης πυροδότησε η βομβιστική επίθεση κατά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, Γεωργίας Τσατάνη το βράδυ της Τετάρτης.

Για απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις, έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την επίθεση.

"Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης - που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο - αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και συνέχισε:

"H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία".

Απάντηση Ν. Τόσκα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, απαντώντας στα όσα δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος σχετικά με τη χθεσινοβραδυνή βομβιστική επίθεση, είπε:

“Ο κύριος Κουμουτσάκος, δίκην αστυνομικού ντετέκτιβ, συστηματικά επιλέγει να λησμονεί πλήρως τα τεκταινόμενα επί των ημερών της “Νέας Δημοκρατίας” και καταφεύγει άλλη μία φορά σε μικροπολιτική εκμετάλλευση ενός γεγονότος καταδικαστέου από όλα τα δημοκρατικά κόμματα”.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, από την πλευρά του καταδίκασε την επίθεση: «Η πολιτεία και η κοινωνία γνωρίζουν ότι καμία τρομοκρατική ενέργεια δεν πρόκειται να κάμψει τη λειτουργία της δικαιοσύνης. Οι απειλές ή και ενέργειες εκφοβισμού και τρομοκράτησής της πέφτουν στο κενό. Η απερίφραστη καταδίκη τρομοκρατικών επιθέσεων είναι αυτονόητη. Εξίσου αυτονόητη είναι και η πλήρης στήριξη στους δικαστικούς λειτουργούς από το υπουργείο Δικαιοσύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ