Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Γεώργιος Παπαδόπουλος
Τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς
INTIME NEWS / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣΠέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Παπαδόπουλος, ένας εκ των στελεχών που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, σύμφωνα με σχετικά ανακοίνωση του κόμματος, γεννήθηκε το 1934 στην Κορυφή Βοΐου Κοζάνης και σπούδασε πολιτικές επιστήμες και οικονομικά, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, στα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Δυτικού Βερολίνου και Ζυρίχης. Αναγορεύτηκε διδάκτορας πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Βερολίνου, υφηγητής του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης και δίδαξε στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, ενώ είχε σημαντικό συγγραφικό έργο στην ελληνική και τη γερμανική γλώσσα.
Εξελέγη βουλευτής Κοζάνης στις εκλογές του 1974 και του 1977. Ανέπτυξε δυναμική δημόσια παρουσία, εργάστηκε με συνέπεια τόσο για την ιδιαίτερη πατρίδα του όσο και για την Παράταξη και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.
«Απευθύνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.
Τραμπ: «Δεν υφίσταται σχέδιο για την επανέναρξη ευρείας κλίμακας βομβαρδισμών στο Ιράν άμεσα»
04:14
ΤΟ CNN GREECE ΣΤΟ ΤΕΞΑΣ: Η κρίσιμη μάχη για την έδρα του Τέξας στη Γερουσία λεπτό πρός λεπτό
03:57
Ο Ελληνοαμερικανός Κρις Πάππας εξελέγη γερουσιαστής στο Νιου Χάμσαϊρ
03:56
Μήνυμα Τραμπ στους Δημοκρατικούς: «Θα γίνω ο κύριος Βέτο αν κερδίσουν το Κογκρέσο»
03:41