ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Βήμα αυτογνωσίας το Συνέδριο - Έγιναν κάποια λάθη

Ν. Παππάς: Βήμα αυτογνωσίας το Συνέδριο - Έγιναν κάποια λάθη
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Στη διεξαγωγή του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, λέγοντας ότι «η δημιουργία της “καρδιάς της δημοκρατικής παράταξης” που θα κλείσει τις πληγές της χώρας από τα μνημόνια και την ύφεση είναι η απάντηση στο στρατηγικό ερώτημα του “τι κόμμα θέλουμε”».

Ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στο “Στο Κόκκινο”, υπογράμμισε επίσης, πως στο δεύτερο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ «κάνουμε όλοι μαζί ένα μεγάλο βήμα αυτογνωσίας, ξανακοιτάμε με ψυχραιμία και από ικανή απόσταση όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια, το πώς ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς έγινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, για να ξελασπώσει το λαό και την πατρίδα».

Τόνισε πως «παρατηρώντας από απόσταση πια την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν λάθη, αλλά όχι στρατηγικά, κεντρικά» και συμπλήρωσε «είχαμε τη λαϊκή εντολή και οφείλαμε να την εξαντλήσουμε, να πάμε σε διαπραγμάτευση μέχρι εκεί όπου μπορούσαμε και έπρεπε... Από την άλλη, δεν έπρεπε να βάλουμε σε κίνδυνο το επίπεδο ζωής των στρωμάτων που θέλουμε να εκπροσωπούμε, αυτός ήταν ο οδηγός μας».

Ανέφερε ως παράδειγμα την επέκταση του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2015, που «θα μπορούσε να ήταν μικρότερη, να έχουμε μεγαλύτερη ενόραση», αλλά υπογράμμισε ότι η επιλογή της άλλης πλευράς ήταν η απόλυτη ασφυξία.

Για το δημοψήφισμα, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «το “όχι” ήταν πολλά πράγματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν ήταν για αποχώρηση από την ΕΕ, για κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα». Πρόσθεσε πως «δεν πετύχαμε όσα θα θέλαμε, αλλά ήταν μία καινούργια συμφωνία ... ελάφρυνε κατά 20 δισ. ευρώ τα μέτρα που είχαν συμφωνήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τη μάχη της διαπραγμάτευσης».

Τόνισε ότι «η κυβέρνηση διαμορφώνει και πολλαπλασιάζει την αξιοπιστία της χώρας, σταθεροποιεί την οικονομία» ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα περί ανασχηματισμού, λέγοντας ότι «δεν είναι η στιγμή για να το κάνουμε, το ζήτημα είναι από την επόμενη Δευτέρα να είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στα υψηλά, ιστορικά μας καθήκοντα».

Τέλος, κατηγόρησε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση του ΕΣΡ λέγοντας ότι είναι «εξόχως αποκαλυπτική». «Η ΝΔ είπε έξω από τα δόντια ότι δεν θα συναινέσει... Πρόκειται για έσχατο θεσμικό εκβιασμό, μία πολιτική επιλογή πέραν των συνταγματικών επιταγών και της πολιτικής ηθικής... είναι το καλύτερο δώρο στους αποτυχόντες του διαγωνισμού, σε όσους επιδιώκουν τη συνέχιση της κατάστασης "αεροπειρατείας"», είπε και συνέχισε καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «να ανακαλέσει και να προσέλθει καλή τη πίστει στη διαδικασία».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ