ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α.Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα «παράδοξο»

Α.Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα «παράδοξο»
Eurokinissi -ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για τη σχέση κυβέρνησης – κόμματος μίλησε ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, κατά την τοποθέτησή του στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσοι διατελούν υπουργοί, οφείλουν να εξηγήσουν την εμπειρία τους στα κομματικά μέλη που προσπαθούν να καταλάβουν και να στηρίξουν ή και να σταθούν κριτικά απέναντι στο κυβερνητικό έργο» είπε ο κ. Μπαλτάς και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση συνιστά ένα "παράδοξο" με τέσσερις διαστάσεις».

Ως πρώτη, ανέφερε, το ότι η ελληνική κοινωνία άντεξε ως κοινωνία, σε συνθήκες όπου το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25% και η ανεργία έχει ανέλθει στο 26% , διότι «θυμήθηκε το παρελθόν της», λέγοντας (ως κοινωνία) ότι «επειδή εδώ υπήρξε το ΕΑΜ, προτιμώ αυτούς, παρά την Χρυσή Αυγή, όπως έγινε σε άλλες χώρες».

Ως δεύτερη διάσταση του «παράδοξου» ανέφερε, το ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή την εβδομάδα του δημοψηφίσματος, έγινε στόχος ανεξαιρέτως όλων των πολιτικών δυνάμεων, από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά, των ΜΜΕ, των παγιωμένων συνδικάτων, όλων των φωνών διεθνώς και όλων των πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και απολύτως παράδοξα, με όρους Πολιτικής Επιστήμης άντεξε».

Ο κ. Μπαλτάς μιλώντας για την τρίτη διάσταση του «παράδοξου» είπε ότι πέρασαν από την χώρα 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, μας έμειναν 50.000 και παρόλα αυτά όλοι «φίλοι και αντίπαλοι» λένε «ζήτω η φιλοξενία».

Τέταρτο και τελευταίο παράδοξο είναι το ρήγμα που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη και από εκεί που ήταν απομονωμένος, τον Ιούλιο του 2015, τώρα έχει ανοίξει το ρήγμα και βλέπουμε σχετικά θετικά από αυτό, το πού πηγαίνει η Ευρώπη με την συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε.

«Όλα αυτά πρέπει να μελετηθούν, ώστε να φανεί και τι δουλειά έχει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για να δημιουργηθούν με την νέα Κεντρική Επιτροπή οι θεσμοί εκείνοι που θα βοηθήσουν, ώστε το κόμμα να ανταποκριθεί σε αυτά» κατέληξε στην ομιλία του ο υπουργός Πολιτισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ