ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέντε μέρες μετά την αδειοδότηση των σταθμών... μαύρο στους υπόλοιπους

Πέντε μέρες μετά την αδειοδότηση των σταθμών... μαύρο στους υπόλοιπους

Σε πέντε εργάσιμες ημέρες από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως των ονομάτων των νέων τηλεοπτικών σταθμών, τα υπόλοιπα μη αδειοδοτημένα κανάλια θα πρέπει να σταματήσουν να εκπέμπουν, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για το θέμα, Νίκος Παππάς.

Στο κείμενο της τροπολογίας αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Μετά την πάροδο πέντε (5) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της απόφασης του υπουργού στον οποίον έχουν ανατεθεί οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με την οποία χορηγούνται άδειες της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου, επιβάλλονται οι κυρώσεις των άρθρων 76 και 77 του ν. 4070/2012 στις εξής περιπτώσεις:

(α) παροχής και με κάθε τρόπο διανομής περιεχομένου, ανεξαρτήτως στόχευσης, μέσω επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής σε ελεύθερη λήψη και εθνική ή περιφερειακή εμβέλεια από παρόχους μη αδειοδοτημένους κατά τις διατάξεις του παρόντος νόμου,
(β) διανομής, κωδικοποίησης, μετάδοσης και με οποιοδήποτε τρόπο διάθεσης στο κοινό από παρόχους δικτύου επίγειας τηλεοπτικής ευρυεκπομπής και σε οποιαδήποτε εμβέλεια ή γεωγραφική κάλυψη, προγραμμάτων, εκπομπών ή περιεχομένου των ανωτέρων υπό (α) αναφερομένων.

PHOTO

Αξίζει να σημειωθεί ότι το άρθρο 76 του ν. 4070/2012 προβλέπει για τους παραβάτες πρόστιμα που ξεκινούν από 3.000 ευρώ και φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ