ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος: Και ο Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν στη θέση του Βαρουφάκη τα ίδια θα έλεγαν

Τσακαλώτος: Και ο Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν στη θέση του Βαρουφάκη τα ίδια θα έλεγαν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και στον προκάτοχό του, Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στο 2ο συνέδριο του κόμματος.

«Και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός να ήταν και ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης στη θέση του Βαρουφάκη, τα ίδια θα έλεγαν για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης, γιατί ήθελαν να αποτύχει η Αριστερά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα έσπευσε να υπερασπιστεί το κυβερνητικό έργο των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα είχαμε την Εθνική Σύνταξη χωρίς τον Γ. Κατρούγκαλο, δεν θα είχαμε σώσει τους ανασφάλιστους αν δεν ήταν ο Ξανθός, δεν θα είχαμε σώσει το νόμο Κατσέλη αν δεν ήταν ο Σταθάκης. Είμαι περήφανος για τη κόντρα του Ν. Φίλη με την Εκκλησία και είμαι απογοητευμένος με το πόσο λίγοι διανοούμενοι τον υποστήριξαν. Κάναμε ένα συμβιβασμό αλλά κάναμε μια αριστερή πολιτική για την παιδεία, την υγεία προς όφελος της κοινωνίας».

«Παλεύουμε όποιες και αν είναι οι συνθήκες, όποιοι και αν είναι οι συσχετισμοί. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την κρίση αλλά εμείς δεν θα επιστρέψουμε στο νεοφιλελευθερισμό. Κάτι πολύ βαθύ έχει αλλάξει σε αυτόν τον καπιταλισμό. Αυτό δεν το έχει καταλάβει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχουμε εγγυήσεις αλλά πρέπει να ανοίξουμε την κάθε χαραμάδα, να συζητήσουμε με την σοσιαλδημοκρατία χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι είμαστε κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Αυτή είναι η αρχή μας και η εμπιστοσύνη μας» τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ