ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το παρασκήνιο της απόσυρσης της τροπολογίας Παππά

Το παρασκήνιο της απόσυρσης της τροπολογίας Παππά
Eurokinissi

Έντονο παρασκήνιο εξελίχθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής αμέσως μετά την κατάθεση της τροπολογίας για άμεση διακοπή της λειτουργίας των καναλιών χωρίς άδεια.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η τροπολογία Παππά κατατέθηκε χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης ο οποίος υπενθυμίζεται ότι είχε ήδη ανακοινώσει ότι την επόμενη Τετάρτη θα επιχειρηθεί άλλη μια απόπειρα συγκρότησης του ΕΣΡ.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, ο πρόεδρος της Βουλής, φανερά ενοχλημένος, επιδόθηκε σε σειρά τηλεφωνημάτων τόσο στον ίδιο τον υπουργό Επικρατείας όσο και στον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης, Σπύρο Καλογήρου. Μάλιστα, ορισμένα εξ αυτών έγιναν σε αρκετά έντονο ύφος.

Αποτέλεσμα των τηηλεφωνικών επικοινωνιών ήταν η απόσυρση της τροπολογίας και η σχετική ανακοίνωση του Νίκου Παππά:

Η ανακοίνωση Παππά

«Είχα πριν από λίγο επικοινωνία με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Βούτση. Εξέφρασε την άποψη ότι η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο είναι καλύτερο να λάβει χώρα μετά τη νέα προσπάθεια συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης μέσω της Διάσκεψης των Προέδρων της βουλής», δήλωσε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι «αυτό και θα κάνουμε».

Έτσι, η οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία για την μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο θα λάβει χώρα μετά την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ.

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι «είναι η ώρα να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια συναινέσεων, τόσο για τη συγκρότηση της ανεξάρτητης ρυθμιστικής αρχής, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όσο και για τις ευρύτατες δυνατές συναινέσεις σε σχέση με τον τρόπο μετάβασης στο νέο τηλεοπτικό τοπίο».

«Ήρθε η ώρα νομίζω», είπε ο κ. Παππάς, «όλα τα κόμματα να κινηθούν με γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι με γνώμονα την υπεράσπιση ειδικών, ιδιαίτερων, συμφερόντων».

Ο πρόεδρος της Βουλής έχει προγραμματίσει διάσκεψη προέδρων την προσεχή Τετάρτη για τη συγκρότηση νέου ΕΣΡ. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει και θέτει ως προαπαιτούμενο την κατάργηση του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες προτού συναινέσει στην όποια πρόταση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ