ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης στο CNN Greece: Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για τη συγκρότηση ΕΣΡ (vid)

Ν. Βούτσης στο CNN Greece: Θα γίνουν όλες οι προσπάθειες για τη συγκρότηση ΕΣΡ (vid)

Για τη σύσταση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, την επίμαχη τροπολογία που κατέθεσε ο Νίκος Παππάς και «πάγωσε», αλλά και για το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στο CNN Greece και την Βούλα Κεχαγιά ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Αναφερόμενος στη συγκρότηση του ΕΣΡ και με δεδομένη τη θέση της ΝΔ ότι δεν πρόκειται να συναινέσει εάν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά, ο κ. Βούτσης ξεκαθάρισε πως θα συνεχίζει να κάνει «όλες τις προσπάθειες που πρέπει, και με τον τρόπο που πρέπει, έτσι ώστε να έχουμε επιτέλους ένα αποτέλεσμα σύμφωνο με το Σύνταγμα».

Απεδείχθη ότι τις 4 από τις 5 προβλεπόμενες συνταγματικές αρχές μπορέσαμε και τις επανεκκινήσαμε επί της ουσίας, πράγμα που δεν είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια και λειτουργούν σήμερα μια χαρά, σημείωσε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε:

Δε βρίσκω κανένα λόγο πέραν από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις για το ζήτημα του νόμου του κυβερνητικού ή και της ίδιας της διαδικασίας αδειοδότησης που υπάρχουν οι ενστάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και συνεχίζεται η διαδικασία, δε βρίσκω κανέναν λόγο απολύτως να μην θωρακιστεί η χώρα με την συνταγματικά προβλεπόμενη αρχή.

«Διότι χρειάζεται έλεγχος, ρύθμιση, νέες διαγωνιστικές διαδικασίες για περιφερειακά κανάλια, για ραδιόφωνα κτλ, χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά και δυστυχώς το κλίμα ασυδοσίας σε όλο αυτό το χώρο συνεχίζεται εκ των πραγμάτων όταν δεν υπάρχει ΕΣΡ. Καθένας θα πάρει τις ευθύνες του»

Σε περίπτωση που δεν συγκροτηθεί την Τετάρτη ΕΣΡ στη διάσκεψη των Προέδρων, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως «οπωσδήποτε θα επαναληφθεί κάποια στιγμή η πρωτοβουλία σε αυτό το δυσμενές σενάριο. Είμαι υποχρεωμένος να το κάνω εκ του συντάγματος κι εκ του κανονισμού της Βουλής. Τα υπόλοιπα έχουν να κάνουν με κυβερνητικές πρωτοβουλίες τις οποίες παρακολουθώ και προσπαθώ εκ των πραγμάτων με βάση την σωστή νομοθέτηση να μπαίνουν στην ώρα τους και να συζητούνται εγκαίρως και διεξοδικά. Δεν μπορώ να απαντήσω στο αν θα επανέλθει αυτή η τροπολογία και το πότε θα επανέλθει. Σε κάθε περίπτωση, εάν η βουλή δεν είναι σε θέση να θεσπίσει το ΕΣΡ προφανώς η βουλή θα πρέπει να αναλάβει τις πρωτοβουλίες που της αναλογούν»

Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βούτσης το χαρακτήρισε ως συνέχεια μιας διαδρομής που οριοθετήθηκε μέσα από την εκλογική συναίνεση που υπήρξε και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο.

«Θεωρώ είναι μια καλή ευκαιρία για επανεκκίνηση του κόμματος για να γίνει πιο ανοικτό, πιο μεγάλο, πιο γειωμένο μέσα στην κοινωνία, πιο ριζοσπαστικό ίσως , πιο χρήσιμο για την κοινωνία και δευτερεύοντος και για την ίδια την κυβέρνηση. Όλο το κλίμα δείχνει ότι υπάρχει η κοινή συνείδηση της ευθύνης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ