ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το CNN Greece στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (vid)

Το CNN Greece στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (vid)
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τους τρεις δύσκολους μήνες που έχει να συναντήσει μπροστά της η κυβέρνηση μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δευτερολογία του, κλείνοντας ουσιαστικά τις εργασίες του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση έχει αυτή τη στιγμή πολλά ανοιχτά μέτωπα, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό, κι ένα από αυτά είναι αυτό της διαπραγμάτευσης, με κύριο άξονα την ελάφρυνση του χρέους.

Για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι την ώρα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τολμούσαν να ανοίξουν θέμα για την ελάφρυνση του χρέους, η κυβέρνηση επιμένει και το βάζει ίσως και πρώτο στη δική της ατζέντα.

Επέμεινε δε και στον χρόνο επίλυσης του συγκεκριμένου ζητήματος, λέγοντας ότι συχνά ο χρόνος επίλυσης είναι εξίσου σημαντικός με το ίδιο το πρόβλημα.

Αναφερόμενος στα εσωτερικά μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, αναφέρθηκε διεξοδικά στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών , αλλά και στο θέμα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Να σημειωθεί ότι έπειτα από ψηφοφορία, αποφασίστηκε ότι η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελείται από 151 μέλη, ενώ οι άλλες δύο προτάσεις για 201 και 101 μέλη αντίστοιχα που μειοψήφησαν.

Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ποσόστωση φύλου το 1/3 να είναι γυναίκες και να μην ξεπερνούν σε ποσοστό το 255 οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς και διορισμένους σε διοικήσεις οργανισμών του δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ