ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας θα δραπετεύσει το 2017 προκαλώντας εκλογές

Θ. Θεοχαρόπουλος: Ο Τσίπρας θα δραπετεύσει το 2017 προκαλώντας εκλογές
ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ - Eurokinissi

Για πρόωρες εκλογές το 2017 μίλησε σε συνέντευξή του στη Free Sunday ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Το πιο πιθανό είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας εντός του 2017 θα δραπετεύσει προκαλώντας εκλογές, όπως ακριβώς ο Κώστας Καραμανλής το 2009. Από την άλλη σήμερα η ΝΔ νομίζει ότι είναι το κόμμα της υπευθυνότητας και του αστικού πνεύματος. Ένα υπεύθυνο όμως αστικό κόμμα δεν ζητάει κάθε μέρα εκλογές, αλλά καταθέτει την πρότασή του για μια άλλη πολιτική», είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προέβλεψε και την ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη σε συντάξεις και μισθούς, εντός του 2017, αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε «διαρθρωτικές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις».

«Το ΔΝΤ έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα υπέρ των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα του χρέους και κατά των ελληνικών θέσεων στα μέτρα δογματικής λιτότητας. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει η χώρα μας είναι να πετύχει στην διαπραγμάτευση το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε και τόνισε: «Πετυχαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο, υιοθετούνται οι θέσεις του ΔΝΤ για τα μέτρα και των Ευρωπαίων εταίρων για το χρέος. Και το κυριότερο είναι ότι δεν παρουσιάζεται κανένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης που είναι ο μόνος τρόπος υπέρβασης της κρίσης».

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε και για την πορεία του κόμματος του, δανειζόμενος τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν μια σταθερή θέση.

Προσέθεσε ότι αυτό είναι θετικό το ότι καταφέρνει να διατηρεί τις δυνάμεις του, παρά το πολωτικό κλίμα και συμπλήρωσε ότι «για να υπάρξει δυναμική πρέπει να σηματοδοτηθεί ένα νέο ξεκίνημα που περιλαμβάνει την μετεξέλιξη και την υπέρβαση των σχημάτων μας, κρατώντας βέβαια τα πολλά θετικά που έχει προσφέρει ο ευρύτερος χώρος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ