ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φωτήλας: έμαθα από το Internet για τη διαγραφή μου από το Ποτάμι

Φωτήλας: έμαθα από το Internet για τη διαγραφή μου από το Ποτάμι
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

"Φαρμάκι" για το Ποτάμι στάζει ο Ιάσων Φωτήλας που έμαθε για την διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, από τα ειδησεογραφικά sites.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής που εδώ και εδώ και μήνες έχει εκφράσει δημοσίως την άποψή του για συμπόρευση του Ποταμιού με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρει ότι το κόμμα στο οποίο ανήκε έχει "αυτοκτονικές τάσεις" και συμπεριφέρεται σαν "μικρό παιδί" στο ζήτημα των συνεργασιών.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν το μικρό παιδί που λέει “αυτό το παιχνίδι είναι δικό μου” και κάθεται μόνο του σε μία γωνία», είπε σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ενώ δεν έκρυψε την οργή του για την ανακοίνωση του γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος Παντελή Αβραμίδη, όπου γινόταν λόγος για πιέσεις και εξαγορές.

«Το Ποτάμι ως προοδευτικό και ανανεωτικό κόμμα δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιεί πρακτικές λάσπης, άλλωστε, συνήθως, η λάσπη επιστρέφει σ’ εκείνον που τη ρίχνει», σχολίασε και υποστήριξε πως δεν έχει έρθει μέχρι στιγμής σε επαφή με τη ΝΔ.

Για τον Ιάσονα Φωτήλα στόχος είναι «να φύγει αυτή η σπείρα των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που λυμαίνεται τον τόπο». Επισημαίνει ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και πως οι δύο αυτοί στόχοι μπορούν να επιτευχθούν ακόμα και «στριμώχνοντας» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

"Το κερασάκι στην τούρτα" που οδήγησε στη διαγραφή Φωτήλα ήταν η δριμύτατη κριτική που άσκησε στο Ποτάμι στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ