Τσιάρας για αγρότες: Τιμή αγροτικού ρεύματος κάτω από 9,3 λεπτά - Επιστροφή ΕΦΚ στη μάνικα
Ο Κώστας Τσιάρας στην Ολομέλεια της Βουλής.
EurokinissiΤη δυνατότητα να δώσει η κυβέρνηση μια λύση στο αίτημα των αγροτών για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο, δίνοντας μία τιμή κάτω από 9,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα περιέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Κώστας Τσιάρας.
Οπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τιμή που δεν μπορεί να υποστηριχθεί τονίζοντας παράλληλα ότι υπάρχει μια γενναία μείωση τιμής που δεν υπάρχει σε άλλη επαγγελματική κατηγορία.
Παράλληλα ο κ. Τσιάρας είπε ότι υπάρχει διάθεση να συζητήσει η κυβέρνηση μια λύση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στη μανίκα.
«Η κυβέρνηση έχει δώσει μια μεγάλη ανάσα στον αγροτικό κόσμο», είπε ο υπουργός, «έχοντας καταβάλει ήδη 178 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος»
Όσον αφορά τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν απο την ευλογιά ο υπουργός ανέφερε ότι «δόθηκαν 190- 200 ευρώ κατά μέσο όρο στους κτηνοτρόφους ανά θανατωμένο ζώο. Πέραν αυτών των χρημάτων για κάθε θανατωμένο ζώο δίνουμε επιπλέον 70 ευρώ». Πρόσθεσε δε ότι «Προφανώς θα υπάρξει ενίσχυση για την ανασύσταση του ζωικού κεφαλαίου, αλλά πρέπει πρώτα να κλείσει ο κύκλος της ευλογιάς».
Ο κ. Τσιάρας κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο, ενώ για τις επιπτώσεις των μπλόκων είπε ότι «υπάρχουν ακυρώσεις σε προορισμούς που θα έδιναν ανάσες στις τοπικές κοινωνίες. Να τα σκεφτούν όλα αυτά οι αγρότες και να προσέλθουν στον διάλογο».
«Όταν δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να μιλήσουν στο ανώτατο πολιτικό επίπεδο, με τον πρωθυπουργό και αυτή η ευκαιρία χάνεται, ε αυτό πρέπει να το δουν οι αγρότες», κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Οι αγρότες «κλειδώνουν» σήμερα τις αποφάσεις τους για τα μπλόκα: Στον «αέρα» ο διάλογος με κυβέρνηση
Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες στη συνέλευση των Σερρών - Κλιμάκωση πρότειναν τα μπλόκα
Φοινικούντα: Αρνείται ο 30χρονος ότι ήταν συνεργός στη δολοφονία του ιδιοκτήτη του κάμπινγκ
13:44
Αγία Παρασκευή: Θύμα μπούλινγκ 13χρονη από συμμαθήτριές της - Συνελήφθη η μία ανήλικη, είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές
13:43
Γιώργος Μαζωνάκης: Νεαρός μήνυσε τον γνωστό τραγουδιστή - «Ψευδείς καταγγελίες» απαντά ο ίδιος
13:25
Αντίστροφη μέτρηση για το επίδομα θέρμανσης 2025 - Πότε θα πληρωθεί η προκαταβολή
13:16