ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρ. Λιαρέλλης (ΑΝΤ1):«Αν τα δεδομένα ή το νομοθετικό πλαίσιο αλλάξει, θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω»

Στρ. Λιαρέλλης (ΑΝΤ1):«Αν τα δεδομένα ή το νομοθετικό πλαίσιο αλλάξει, θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω»
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

"Αν τα δεδομένα ή το νομοθετικό πλαίσιο αλλάξει, θα πάρουμε τα λεφτά μας πίσω και θα επιχειρήσουμε σε άλλο περιβάλλον", δήλωσε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΝΤ1 Στρατής Λιαρέλλης, απαντώντας στο ερώτημα τι θα συμβεί αν ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός.

Ο κ. Λιαρέλλης επεσήμανε πως ο ΑΝΤ1 εκτιμά πως το τίμημα που κατέβαλλε στη διαδικασία αδειοδότησης θα εξυπηρετηθεί και σχολίασε πως παρά τα προβλήματα και τις παθογένειες του διαγωνισμού, το κανάλι έκρινε επιβεβλημένη τη συμμετοχή του. Αναφορικά με την τύχη των τηλεοπτικών σταθμών που δεν αδειοδοτήθηκαν, τόνισε πως το μαύρο δεν γίνεται αποδεκτό απο κανέναν, πρόσθεσε ωστόσο, πως πρέπει να βρεθεί μια λύση για τις τέσσερις επιχειρήσεις που πήραν άδεια, καταβάλλοντας πολλά εκατομμύρια. "Πρέπει να τετραγωνίσουν τον κύκλο, αλλά αυτό δεν ειναι ευθύνη δική μας, αν αλλάξει κάτι, οι υπερθεματιστές θα ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω", είπε.

Χαρακτήρισε τον ΑΝΤ1 ως "ένα πολύ καλό παράδειγμα", καθώς εξυπηρετεί τα δάνεια του, ενω οι μέτοχοι δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την επιχείρηση, τόσο με αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, όσο και επενδύοντας ποσό που άγγιξε τα 140 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στο κόστος παραγωγής της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 μέχρι και την προηγούμενη χρονιά ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ και πρόσθεσε: "Έχω βαρεθεί τέσσερα χρόνια να μας αποκαλούν όλους απατεώνες που δεν πληρώνουμε". Σημείωσε δε, ότι ο ΑΝΤ1 από το 1990 συνεισέφερε σε άμεσους και έμμεσους φόρους περίπου 707 εκατ. ευρώ και κατέβαλλε 493 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, επεσήμανε ότι ο δανεισμός του ΑΝΤ1 αφορά κυρίως σε ένα κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 161 εκατ. ευρώ, το οποίο συνήφθη τον Μάρτιο του 2015 και το οποίο έχει ελεγχθεί από την ΤτΕ και από το SSM κι έχει χαρακτηριστεί μηδενικού πιστωτικού ρίσκου. Σημείωσε μάλιστα, ότι την ημέρα υπογραφής του κοινοπρακτικού δανείου καταβλήθηκαν τόκοι 6,580 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ελληνική οικονομία και τον χώρο των media. "Τα δάνεια του ΑΝΤ1 είναι πλήρως καλυμμένα και εγγυοδοτημένα", ανέφερε και απέρριψε κατηγορηματικά ότι το κανάλι έχει αρνητική θέση 200 εκατ. ευρώ. "Η καθαρή θέση της ΑΝΤ1 TV ΑΕ ήταν θετική όλα τα χρόνια», τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ