ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Λοβέρδου - Φάμελλου στην εξεταστική για τις οροθετικές

Άγριος καυγάς Λοβέρδου - Φάμελλου στην εξεταστική για τις οροθετικές
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Άγριος καυγάς ξέσπασε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση δανειοδότησης κομμάτων και επιχειρήσεων ΜΜΕ, όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή το πρωτοσέλιδο της Αυγής για τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΑΝΤ1 Στρατή Λιαρέλη να απαντήσει εάν θα δημοσίευε στοιχεία από προσωπικά e-mail.

Η αναφορά Λοβέρδου προκάλεσε την παρέμβαση της Αννέτας Καββαδία από τον ΣΥΡΙΖΑ που ρώτησε τον κ. Λιαρέλη αν θα δημοσίευε στοιχεία οροθετικών γυναικών, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Ανδρέα Λοβέρδο και όσα συνέβησαν επί θητείας στο υπουργείο Υγείας.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζήτησε επίμονα τον λόγω επί προσωπικού, κάνοντας λόγο για συκοφαντικά ψεύδη και προσβολή της προσωπικότητας του, απειλώντας με αγωγές.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει ότι φιμώνεται από το προεδρείο και ότι εάν δεν πάρει το λόγο δεν πρόκειται να μιλήσει κανείς άλλος βουλευτής.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Το κάνετε για να με φιμώσετε...

Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Όποιος φωνάζει ή γκρινιάζει περισσότερο δεν γίνεται να του δίνεται ο λόγος, δεν υπάρχει άλλο ζήτημα κ. Λοβέρδο, παρακωλύετε την εξεταστική. Μην χτυπάτε άλλο τα γραφεία, είναι προσωπική επιδίωξη προβολής, δεν θα υποχωρήσω.

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Προσβάλλεται η τιμή μου, υπάρχει αναμφισβήτητα προσωπικό θέμα. Κανένας συνάδελφος δεν θα πάρει το λόγο.

Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Θέλει να περάσει το δικό του... Δεν θέλω για ένα γινάτι να τινάξετε την επιτροπή στον αέρα, μην το τραβήξετε άλλο...

Α. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Υπάρχει πρόθεση από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ να με εξοντώσει πολιτικά και ηθικά... Στη Βουλή έχει εξηγηθεί τόσες φορές και το ψέμα επαναλαμβάνεται, υπάρχει προσπάθεια συκοφάντησης και εξόντωσης και δεν θα επιτρέψω ο υπουργός προπαγάνδας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνουν μια πραγματικότητα με τα ψέματα

Σ. ΦΑΜΕΛΛΟΣ: Ο όρος υπουργός προπαγάνδας επιστρέφεται.

Παίρνοντας το λόγο, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε ότι δεν ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των οροθετικών γυναικών αλλά ο αρμόδιος εισαγγελέας με βάση τη νομοθεσία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ