ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την πρόταση για την προστασία της α' κατοικίας από πλειστηριασμούς παρουσίασε ο Αλεξιάδης

Την πρόταση για την προστασία της α' κατοικίας από πλειστηριασμούς παρουσίασε ο Αλεξιάδης
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς βάσει εισοδηματικών κριτηρίων που δεν θα απαγορεύει τη δυνατότητα δέσμευσης των εν λόγω ακινήτων από το δημόσιο, θα προβλέπει η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης παρουσιάζοντας την κυβερνητική πρόταση μετά την απόρριψη της τροπολογίας της ΝΔ, υποστήριξε ότι αυτό έγινε γιατί το δημόσιο θα είχε απώλειες. Όπως είπε:

Στην τροπολογία της ΝΔ στην αιτιολογική μιλάτε για πλειστηριασμούς αλλά στο κείμενό σας γίνεται λόγος για αναστολή κατάσχεσης. Άρα λέτε να καταργηθεί η δέσμευση των ακινήτων. Μη βιάζεστε θα φέρουμε ρύθμιση. Αν εφαρμόζαμε όμως τη δική σας ρύθμιση θα έχανε το δημόσιο από οφειλέτες γιατί θα έτρεχαν οι τράπεζες τα ασφαλιστικά ταμεία ή άλλοι πιστωτές, θα δέσμευαν αυτοί αυτά τα ακίνητα και θα έχανε το δημόσιο. Να γίνει ξεκάθαρο ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει να εισπράξουμε από αυτούς που έχουν μία πρώτη κατοικία και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Μας ενδιαφέρουν οι μεγαλοοφειλέτες.

Σημείωσε δε, ότι «πρώτη κατοικία αξίας 5 εκατ. που κάθε ένας έχει χρήματα σε θυρίδες δεν νομίζω να θέλει κάποιος να το προστατεύσουμε αυτό, αν και κάποιοι κάνουν κινητοποιήσεις για να προστατεύσουμε μεγαλοοφειλέτες που χρωστούν 1,5 εκ. ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ