ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κατρούγκαλος: Η έκβαση της διαπραγμάτευσης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα

Γ. Κατρούγκαλος: Η έκβαση της διαπραγμάτευσης δεν αφορά μόνο την Ελλάδα
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο συζητήθηκε η προσφυγή της ΓΣΕΕ κατά των εργασιακών ρυθμίσεων των δύο πρώτων μνημονίων, ως προς τη συμβατότητά τους με τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρθηκε στην προηγούμενη νομολογία της Επιτροπής, που, επί ανάλογων προσφυγών της ΑΔΕΔΥ και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είχε διαπιστώσει την αντίθεση των μνημονιακών ρυθμίσεων με το Χάρτη, όπως στην περίπτωση του υποκατώτερου νόμιμου μισθού για τους νέους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός δήλωσε ότι οι αποφάσεις της Επιτροπής προσδιορίζουν τη νομιμότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, κατά συνέπεια, πρέπει να γίνουν απολύτως σεβαστές και από τις δύο πλευρές στην επικείμενη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά, κατά την οποία η κυβέρνηση αγωνίζεται για την αναστροφή της γενικευμένης απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι η έκβαση της διαπραγμάτευσης αυτής δεν αφορά μόνο τη χώρα μας, αλλά, γενικότερα, το μέλλον της εργασίας στην Ευρώπη και την επιβίωση του κοινωνικού της προτύπου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ