Δένδιας: Δεν θα υπάρξουν μειώσεις παρά μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ των στρατιωτικών
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
INTIME NEWS«Δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κανένα εφάπαξ, αλλά θα υπάρξουν μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ», επανέλαβε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας, σε παρέμβασή του πριν από λίγο στην ολομέλεια.
Παράλληλα ζήτησε να μην δημιουργούνται εντυπώσεις για το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών, «ενόψει μάλιστα και της μικρής σχετικά συγκέντρωσης, ορισμένων εκατοντάδων στη σημερινή διαμαρτυρία.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών και είπε ότι συμμετέχει στις τακτικές αποδοχές, όπως και το επίδομα θέσης ευθύνης και το επίδομα διοίκησης.
«Ελέχθη ότι το επίδομα δεν συμμετέχει. Όμως το επίδομα συμμετέχει στις τακτικές αποδοχές. Δεν είναι ωραίο να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε εντυπώσεις μήπως και σηκώσουμε λίγο μεγαλύτερη ανακατοσούρα», είπε και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις σε κανένα εφάπαξ, αλλά θα υπάρξουν μόνο αυξήσεις στα εφάπαξ».
Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας επανέλαβε ότι κατά τη διάρκεια της υπουργίας του, έχουν δοθεί 350 εκατομμύρια ευρώ σε αυξήσεις για τα στελέχη των ΕΔ και, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, σημείωσε με νόημα: «Εξομοιώνετε ορισμένους υπαξιωματικούς με το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι έτσι. Σας ακούνε, ξέρετε και οι αξιωματικοί και οι ΕΠΟΠ...».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλειστή η βασιλίσσης Αμαλίας - Συγκέντρωση για το νομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Βουλή: Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις για αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις
Το «ευχαριστώ» της Μαρέβα Γκραμπόβσκι- Μητσοτάκη στους γιατρούς του ΕΣΥ: «Είδα τι σημαίνει ανθρωπιά»
18:43
Δίκη για τα Τέμπη: Κλείνει για εργασίες η αίθουσα μετά την αυριανή δικάσιμο - Διακοπή για ένα μήνα (vid)
18:34
Αντιδράσεις και σφοδρή κριτική στα social media για ασιατικό στερεότυπο στο The Devil Wears Prada 2
18:26
Τουλάχιστον τέσσερις οι νεκροί από συγκρούσεις στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν
18:20