ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευόπουλος: Νέα ρύθμιση για τις άδειες αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά

Παρασκευόπουλος: Νέα ρύθμιση για τις άδειες αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η κυβέρνηση θα πρέπει να πάει γρήγορα σε νέα ρύθμιση, σε περίπτωση που ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες κριθεί αντισυνταγματικός, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Παρασκευόπουλος εξήγησε πως σε αντίθετη περίπτωση «θα βρεθούμε σε μια κατάσταση με επίσης αντισυνταγματικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η έλλειψη αδειών και η απουσία εκλεγμένου ΕΣΡ».

«Η αποκατάσταση της ομαλής πορείας προϋποθέτει ούτως ή άλλως- όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ- τη συγκρότηση του ΕΣΡ», σημείωσε και πρόσθεσε πως «θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες αναμορφώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις άδειες ώστε αυτή να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ».

Επεσήμανε πως η προσπάθεια να πάμε σε μια νέα ρύθμιση θα είναι και πάλι δύσβατη, όπως τόνισε, όμως, «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα».

Σχετικά με τη διαρροή των emails από την προσωπική αλληλογραφία του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας, ανέφερε πως «δεν ξέρω που θα οδηγήσει πολιτικά η διερεύνηση, ξέρω ότι νομικά είναι σωστό, καθώς κινήθηκα με τρόπο που αποκλείει αναφορά στην ιδιωτική ζωή του δικαστή». Πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την Ένωση Δικαστών που καταγγέλλει «επιχείρηση εκβιασμού».

Τέλος, για την αποκάλυψη εισαγγελικής έρευνας για τα capital controls, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το πληροφορήθηκε από τον Τύπο «διότι η Δικαιοσύνη προχωρά μόνη της και ανεξάρτητα από το υπουργείο. Αν έχει εξέλιξη, θα δούμε τα πορίσματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ