Δένδιας: Η Τουρκία δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται με την άφιξη της φρεγάτας Κίμων
O υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSIΣτην απόκτηση της φρεγάτας «Κίμων», αλλά και των επόμενων τριών γαλλικών και τεσσάρων ιταλικών φρεγατών που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, στάθηκε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
«Και οι 4 γαλλικές φρεγάτες που θα αποκτηθούν, στο τέλος της ημέρας, θα αναβαθμιστούν πλήρως», τόνισε ο κ. Δένδιας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στον πύραυλο με εμβέλεια 1.000 χιλιόμετρα που θα μπορούν να μεταφέρουν οι φρεγάτες Belharra που θα αποκτήσει η χώρα μας, συμπληρώνοντας πως όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, «θα είναι οι 4 πιο ισχυρές φρεγάτες στον πλανήτη», δήλωσε ο κ. Δένδιας στον ΑΝΤ1.
Όπως είπε στη συνέχεια ο κ. Δένδιας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, περνάνε σε μια νέα εποχή κι αυτό δεν είναι άσχετο με το σχετικό νομοσχέδιο που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα από τη Βουλή.
«Έως το 2030, θα έχουμε τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού, απολύτως ικανές να αποτρέψουν οποιονδήποτε σκεφτεί να απειλήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.
Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις της Άγκυρας για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, τόσο στη θάλασσα όσο και στον αέρα, υπογράμμισε ότι, «Η Άγκυρα δεν έχει λόγο να εκνευρίζεται. Εμείς δεν απειλούμε κανέναν. Το ανάποδο συμβαίνει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέες αιχμές Καιρίδη για Δένδια: Δεν έχει δουλειά υπουργός να παρεμβαίνει σε κοινοβουλευτικό διάλογο
Καιρίδης για το «άσε μας κουκλίτσα μου» στην Κωνσταντοπούλου: Ήταν λάθος, το είπα για εκτόνωση
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία ζητεί το ΚΚΕ
21:57
Ο Πούτιν είπε ότι ο κόσμος γίνεται πιο επικίνδυνος, αλλά σιώπησε για τον Μαδούρο και το Ιράν
21:49
Τραβούν ξανά «χειρόφρενο» τα ταξί - Παρατείνουν την απεργία και για 20 και 21 Ιανουαρίου
21:42
Χωρίς ίντερνετ το Ιράν εδώ και μια εβδομάδα εν μέσω διαδηλώσεων
21:34