Η Βουλή «υιοθετεί» το παιδί του λιμενικού από το Άστρος - Τι δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης
Ο Νικήτας Κακλαμάνης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSIΤην πρόθεση της Βουλής να «υιοθετήσει» το ανήλικο παιδί του σημαιοφόρου του Λιμενικού Σώματος που έχασε τη ζωή του εν ώρα υπηρεσίας στο Άστρος Κυνουρίας λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, επιβεβαίωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συζήτησή του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες το μεσημέρι της Παρασκευής (23/1).
Μάλιστα, ανέφερε πως είχε ο ίδιος τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλη Κικίλια, κατά την οποία τον ενημέρωσε για την παραπάνω απόφαση.
Ο πρόεδρος της Βουλής υπενθύμισε ότι ήδη από το 2010 «υιοθετεί», στηρίζει δηλαδή οικονομικά, τα τέκνα των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ από το 2011 το μέτρο επεκτάθηκε σε όλους τους ένστολους.
Ο κ. Κακλαμάνης ενημέρωσε πως αυτή τη στιγμή η Βουλή «υιοθετεί» συνολικά 69 παιδιά, ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία και τον Κανονισμό για το πρώτο παιδί προβλέπεται ως βοήθεια το ποσό των 10.000 ευρώ ετησίως, για δυο παιδιά 18.000, για τρία παιδιά 21.000 και για άνω των τριών παιδιών 25.000 ευρώ. Εφόσον τα παιδιά σπουδάζουν, η ενίσχυση διαρκεί μέχρι να συμπληρώσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους.
«Οι υπουργοί καλό είναι να κοιτάνε τα υπουργεία τους και να μην χτυπούν ανοιχτές πόρτες», ανέφερε σε άλλο σημείο ο Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με την πρόταση που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας, διευκρινίζοντας:«Δεν με ενόχλησε κάτι. Όταν πληρώνει η Βουλή, οφείλουν να λένε για τη Βουλή. Δίνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο στα παιδιά, πέρυσι το κονδύλι ανήλθε σε περίπου 700.000 ευρώ».
Γαλλία: Κλείνουν λόγω καύσωνα ο πύργος του Άιφελ, το Λούβρο και το μουσείο Ορσέ
19:45
Σύγκρουση λεωφορείου με δύο αυτοκίνητα στον Πειραιά - Δύο οδηγοί ελαφρά τραυματισμένοι
19:40
Κικίλιας από Κάλυμνο: «Ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο - Τετραετείς διαγωνισμοί για τις άγονες»
19:36
Σαουδική Αραβία: Ενισχύθηκε ο ρόλος του πρίγκιπα Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν
19:25