Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για το κυκλοφοριακό στην Αττική - Τα μέτρα που θα συζητηθούν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSIΣύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, με βασικό αντικείμενο το οξυμένο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο λεκανοπέδιο της Αττικής και τις παρεμβάσεις που εξετάζονται σε άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συζήτηση αναμένεται να τεθεί η πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταφορών, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, που προβλέπει περιορισμό της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων εντός του αστικού ιστού κατά τις ώρες αιχμής, και συγκεκριμένα στο διάστημα από τις 7 έως τις 10 το πρωί.
Παράλληλα, ο υπουργός Υποδομών Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Νίκος Ταχιάος αναμένεται να παρουσιάσουν τον ευρύτερο σχεδιασμό του υπουργείου για μεγάλα οδικά έργα, όπως η επέκταση της Αττικής Οδού μέσω υπόγειας σήραγγας στην περιοχή της Ηλιούπολης με κατεύθυνση προς το Ελληνικό, καθώς και τον άξονα Ελευσίνα – Θήβα.
Στη σύσκεψη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα δώσουν το «παρών» ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, καθώς και ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς.
SPONSORED
Ισχυρό μήνυμα της Ελλάδας σε αγορές και οίκους αξιολόγησης, η πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ.
10:28
Άγιοι Ανάργυροι: Νέα υπόθεση με παιδιά που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες - Χειροπέδες στους γονείς
10:23
Χρυσοχοΐδης: Πλήρης η απαγόρευση πατινιών στους ανηλίκους - Πλαφόν στον αριθμό τους ανά Δήμο
10:18
Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη Γραμμή 2 από την Κυριακή
10:09