ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άδωνις: "Οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες". Οργή από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Άδωνις: "Οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες". Οργή από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη για την αριστερά και τους κομμουνιστές.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Χίο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ήταν πάντα από εκείνους που «έλεγαν ότι οι αριστεροί δεν είναι δημοκράτες» και συνέχισε:

«Όταν το έλεγα αυτό έπεφταν όλοι να με φάνε, μου έκαιγαν το βιβλιοπωλείο, μου έβαζαν βόμβες. Εδώ στην Ελλάδα, έχει δημιουργηθεί μία τεράστια ιστορική παρεξήγηση. Πουθενά στον κόσμο η αριστερά, η κομμουνιστική αριστερά, δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Η κομμουνιστική αριστερά όπου κυβέρνησε, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό. Στην Ελλάδα όμως κυρίως λόγω του εμφυλίου και μετά λόγω της χούντας δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς».

Αν πας στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και πεις ‘είμαι κομμουνιστής’ σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις, σε βάζουν φυλακή. Στην Ελλάδα μόνο αν είσαι αριστερός είσαι καλός. Άρα ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Τώρα δεν θα ξεχνά για κανέναν αιώνα τι σημαίνει αριστερά, είπε.

(Το σχετικό απόσπασμα στο 25ο λεπτό του βίντεο που ακολουθεί)

ΣΥΡΙΖΑ: Ακροδεξιό παραλήρημα που εκθέτει τον ίδιο τον Μητσοτάκη

Για «ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης» το οποίο εκθέτει τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ακροδεξιό παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε κομματική εκδήλωση στη Χίο αλλά και στη συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα του νησιού, εκθέτει πλήρως τον ίδιο τον επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υπεραμύνθηκε της πολιτικής Σαμαρά για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, μια πολιτική που είχε οδηγήσει σε δεκάδες πνιγμούς αθώων ανθρώπων στο Αιγαίο» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

«Την ίδια στιγμή, η ανάκληση της ρητορικής του μετεμφυλιακού κράτους και του αντικομουνισμού της δεκαετίας του '50, αποτελεί ευθεία βολή κατά της δημοκρατίας.

Συμφωνεί ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, με το ακροδεξιό παραλήρημα του αντιπροέδρου του; Απαιτούμε εξηγήσεις».

ΚΚΕ: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα

«Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδης, όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών, αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει -στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας- τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της ΕΕ, οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

«Είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της ΝΔ, καθώς έχει -μεταξύ άλλων- και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό-δικομματικό παιχνίδι» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ