ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Δεν θα απολογούμαι για όσα γράφουν... εφημερίδες

Μουζάλας: Δεν θα απολογούμαι για όσα γράφουν... εφημερίδες
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Απέρριψε ο Γιάννης Μουζάλας τις καταγγελίες Βουδούρη για κακοδιαχείριση και απευθείας αναθέσεις στο προσφυγικό, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν σκιές.

"Του ζητήθηκε η παραίτησή του, την έδωσε", είπε στο πλαίσιο συζήτησης επερώτησης της ΝΔ και στην επισήμανση βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα εκτενή δημοσιεύματα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολίασε:

Και εμένα με έχει καταγγείλει εφημερίδα ότι ήμουν ντυμένη νυφούλα σε gay πάρτι, θα με βάλετε να σας απαντήσω και γι’ αυτό επειδή γράφουν οι εφημερίδες;.

Ο Γιάννης Μουζάλας άφησε δε, να εννοηθεί πως ο παραιτηθεις γενικός γραμματεας προέβη σε αυτές τις καταγγελίες επειδή δεν του δοθηκαν αυξημένες αρμοδιότητες. "Να πάρετε θέση, γιατι αν ο Βουδούρης είναι συκοφάντης, πως καθόταν πρώτη σειρά στο συνέδριο;", αναρωτήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Στη συζήτηση της επερώτησης ο αναπληρωτής υπουργός που δέχθηκε σφοδρή κριτική απο τους βουλευτες της ΝΔ, ανεφερε πως στόχος είναι η δημιουργία ενος ευρωπαικού μηχανισμού προσφύγων. Για το σκοπό αυτο ειχε συζητήσεις με όλες τις ευρωομαδες, με τον Μάρτιν Σουλτς -οπως ειπε- αλλα και το ΕΛΚ να εμφανιζόνται θετικοί. Επεσήμανε ακομη, ότι σε τρεις μήνες θα έχει αποκατασταθεί η κατάσταση στα camp και ότι γίνονται συζητήσεις και για την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου.

Συμφώνησε πάντως, με τις αιτιάσεις βουλευτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις αρνητικές συνέπειες στα νησιά, λόγω του προσφυγικού. "Εμείς κάνουμε διαχείριση ζημίας κουτσά –στραβά... Βρήκαμε 1.169 θέσεις φιλοξενίας και δημιουργήσαμε 50.000", είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι στέκεται απέναντι στα κλειστά κέντρα φιλοξενίας στα νησιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ