Γ. Κυρίτσης: Η ΝΔ πίσω από τις ακροδεξιές αντιδράσεις στο προσφυγικό
Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας, την οποία κατηγορεί ότι βρίσκεται πίσω από τις ακροδεξιές συμπεριφορές πολιτών απέναντι στους πρόσφυγες, είτε ευθέως είτε υποδαυλίζοντας συμπαραστεκόμενη, εξαπέλυσε ο Γιώργος Κυρίτσης.
Υπάρχει μία σκιά στο προσφυγικό από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ενώ επισήμως εμφανίζεται υπεύθυνη, συναινετική κτλ. σε πολλές περιοχές όπου υπάρχουν φαινόμενα ακροδεξιών συμπεριφορών, αν δεν είναι από πίσω, συμπαρίσταται και υποδαυλίζει, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.
Αναφερόμενος στην εξέγερση των προσφύγων στο hot spot της Μόριας τη Δευτέρα, ο κ. Κυρίτσης είπε πως είναι αναμενόμενο, καθώς η ματαίωση των προσδοκιών των ανθρώπων και η πολύμηνη παραμονή σε συνθήκες περιορισμού και κακουχίας δεν αρέσουν σε κανέναν, γι' αυτό αγανακτούν και εξεγείρονται. «Φροντίζουμε και προσπαθούμε η κατάσταση να είναι κατά το δυνατόν ανεκτή», στην διατροφή, την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, τις υποδομές υγιεινής, ενώ γίνεται προσπάθεια κάποιοι να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, τόνισε.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο, ο κ. Κυρίτσης ασκεί κριτική στην Αθήνα για θέματα που γνωρίζει πολύ καλά ότι θα πρέπει να στραφεί προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που αποτελεί την πλειοψηφία των δυνάμεων στην ΕΕ που έχουν επιβάλει το γενικό περίγραμμα των πολιτικών που εφαρμόζονται.
Επιπλέον, σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και τις δηλώσεις της κ. Γεννηματά για το προσφυγικό, σημείωσε πως «το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα είδος αντάρτικου στον εαυτό του, όσο περισσότερο κολλάει στη ΝΔ, σε επίπεδο ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών, τόσο κάνει κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ από αριστερά. Είναι λίγο περίεργο, ας κάνουν κριτική από αριστερά, χρήσιμο είναι».
Τέλος, προειδοποίησε ότι το επόμενο διάστημα, κατά το οποίο οι χώρες που επηρεάζουν την συνολική στάση της Ευρώπης στο προσφυγικό θα είναι σε προεκλογική περίοδο, αναμένεται να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα, λόγω της εκμετάλλευσης του θέματος.
«Τα χρόνια της κρίσης ο ακροδεξιός λαϊκισμός χρησιμοποίησε το προσφυγικό σαν εργαλείο ενοχοποίησης των χωρών του Νότου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Νεκρός βρέθηκε ο 27χρονος που είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρσίνη στα Γρεβενά
11:13
Ο Μάριος Φραγκούλης φέρνει την πιο λαμπερή-γιορτινή παράσταση στο Christmas Theater τη Δευτέρα 14/12
11:07
Καρυστιανού: «Θεωρώ πολύ πιθανή την αυτοδυναμία - Έχουμε στοιχεία από όλες τις ιδεολογίες»
11:04
Η Νορβηγία προτείνει προσωρινή απαγόρευση των γυαλιών ΑΙ σε δημόσιους χώρους
10:51