Κικίλιας για ναυάγιο στη Χίο: «Ανείπωτη τραγωδία, εχθροί της χώρας οι σύγχρονοι λαθρέμποροι»
Ο Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI«Είναι ανείπωτη η θλίψη μας για την απώλεια 15 ανθρώπινων ζωών στη Χίο. Η σκέψη μας είναι με τους τραυματίες μετανάστες και στελέχη του Λιμενικού Σώματος» αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας για το ναυάγιο στη Χίο.
Και προσθέτει: «Κυρίες και κύριοι, οι σύγχρονοι λαθρέμποροι, οι διακινητές, είναι εχθροί της χώρας. Θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές - και αυτών των δύστυχων ανθρώπων και των Στελεχών του Λιμενικού Σώματος - που με αυταπάρνηση επιτελούν το πατριωτικό τους καθήκον, που είναι να φυλάνε τα θαλάσσια σύνορα και να σώζουν ανθρώπινες ζωές. Η Πολιτεία επιδεικνύει και θα επιδείξει μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα κυκλώματα.
Θέλω, προφανώς, να πω ότι η έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος θα διεξαχθεί με διαφάνεια και επαγγελματισμό. Θέλω, επίσης, να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη διάσωση στη θάλασσα, αλλά και τους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας, διασώστες, ΕΚΑΒ, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου».
Hellenic Train: Επανεκκινούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στον Εβρο
17:42
Τραμπ για Στενά του Ορμούζ: «Οι περισσότερες χώρες του ΝΑΤΟ απέρριψαν την πρόταση - Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός»
17:31
Πιερρακάκης: Η Ένωση Αποταμιεύσεων και Επενδύσεων θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας
17:28
LIVE ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Τραμπ: «Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη του ΝΑΤΟ» - Μακρόν: «Η Γαλλία δεν στέλνει πλοία στο Ορμούζ»
17:25