ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί να περιοριστεί προληπτικά η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν μπορεί να περιοριστεί προληπτικά η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Σε περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος ή διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο, όπως υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, γιατί υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε. Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση, δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου», είπε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού μιλώντας στον Real FM την Τρίτη.

Ερωτηθείς εάν σε αυτή την περίπτωση, μπορεί η κυβέρνηση να επιστρέψει με έναν νέο νόμο, απάντησε: «Μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία, σε κάθε περίπτωση το κοινοβούλιο διατηρεί τη νομοθετική εξουσία και πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό ότι δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί προληπτικά η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης».

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει με κάθε μέσο να αποφύγει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα προσώπων.

«Το ζήτημα του ΕΣΡ και της συναίνεσης χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα», είπε και πρόσθεσε πως το πρόβλημα συναίνεσης είναι από την πλευρά της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο θέμα του ανασχηματισμού, επεσήμανε πως είναι προνόμιο και δικαίωμα του πρωθυπουργού να αποφασίσει πότε, πώς και αν θα γίνει ανασχηματισμός, σημειώνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτό.

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη στάση Σκουρλέτη στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως «τα θέματα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζονται στα συλλογικά κυβερνητικά όργανα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις είναι σαφείς και δεδομένες Το ποιος και με ποιο τρόπο θα υλοποιήσει τις πολιτικές αποφάσεις είναι δευτερεύον ζήτημα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ