ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λευκός Οίκος: O Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου

Λευκός Οίκος: O Ομπάμα στην Αθήνα στις 15 Νοεμβρίου
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Andrea Bonetti

Την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα ανακοίνωσε και επισήμως ο Λευκός Οίκος. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου, μετά τις εκλογές στις ΗΠΑ, και τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τις επαφές του είναι το προσφυγικό και οι μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Ομπάμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, «θα κάνει σαφή την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες και τους μετανάστες».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου δεν υπάρχει αναφορά για επισκεψη του αμερικανού προέδρου στη Μυτιλήνη, όπως είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Μετά την επίσκεψη του στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Γερμανία όπου στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ