Κλίμα συγκίνησης στην κηδεία του Αναστάση Παπαληγούρα - Πλήθος κόσμου στο τελευταίο «αντίο»
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάση Παπαληγούρα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSIΠλήθος κόσμου και πολιτικών προσώπων έσπευσε στο Α' Νεκροταφείο, όπου τελείται η κηδεία του Αναστάση Παπαληγούρα, για να πει το τελευταίο «αντίο» στον πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας και να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.
Το «παρών» έδωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο Κώστας Καραμανλής στην κηδεία του Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Αντώνης Σαμαράς στην κηδεία του Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Ο Βασίλης Κικίλιας στην κηδεία του Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI«Στον καλύτερο μπαμπά και παππού του κόσμου. Λένα, Άκης, Αναστάσης, Αντώνης» γράφει η οικογένειά του στο στεφάνι με λευκά τριαντάφυλλα.
Μεταξύ άλλων, στεφάνια έστειλαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI
Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάση Παπαληγούρα
Πηγή: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSIΟ Αναστάσης Παπαληγούρας το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία «αποχαιρετά με θλίψη τον πρώην Βουλευτή Κορινθίας και Υπουργό Αναστάση Παπαληγούρα».
Από βουλευτής Κορινθίας, υπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή
Γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και ήταν γιος του πολιτικού της ΕΡΕ και της ΝΔ Παναγή Παπαληγούρα. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου.
Την περίοδο 1976-1977 ήταν Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Στις εκλογές του 1981 εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής Κορινθίας με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη στις εκλογές του 1985, του 1993, του 1996, του 2000, του 2004 και του 2007. Διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης (2004-2007) και Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής (2008-2009) στις Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή.
Μέχρι την Δευτέρα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική Οδό - Ποιες είσοδοι αποκλείονται
15:11
Ταυτοποιήθηκε 30χρονος που έτρεχε σε αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων - Τα βίντεο που τον «πρόδωσαν»
15:00
Βιολάντα: Αναβάθμιση κατηγορητηρίου σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τους συλληφθέντες (vid)
14:51
Στο Βερολίνο εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της εξαφανισμένης Λόρας - Σε νομικό αδιέξοδο η έρευνα (vid)
14:40