ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος - Τσίπρας στον Άη Στράτη για την 28η Οκτωβρίου

Ιερώνυμος - Τσίπρας στον Άη Στράτη για την 28η Οκτωβρίου
Χρ. Μπόνης/Ι.Α.Α

Στον Άη Στράτη, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, θα συναντηθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του προκαθήμενου της Ελλαδικής Εκκλησίας και του πρωθυπουργού μετά την κρίση που ξέσπασε για το μάθημα των Θρησκευτικών και ώθησε τις σχέσεις των δύο θεσμών στα άκρα.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έφτασε την Πέμπτη στη Λήμνο και όπως είπε χαρακτηριστικά θα διανυκτερεύσει στον Άη Στράτη για να τιμήσει τους ακρίτες του Αιγαίου.

Για την κρίση που μαστίζει τη χώρα είπε πώς είναι πρωτίστως πνευματική και έστειλε – εμμέσως πλην σαφώς - μήνυμα συνεργασίας σε όλους τους φορείς της χώρας για να ξεπεραστούν τα προβλήματα του λαού.

Σε ό,τι αφορά την Εκκλησία δεσμεύθηκε για άλλη μια φορά ότι θα στηρίζει τους ακρίτες της χώρας που δοκιμάζονται, μέσω της «Αποστολής». Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν στο ταξίδι του ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Συμεών Βολιώτης και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κ. Δήμτσας.

Ο πρωθυπουργός θα φτάσει στον Άη Στράτη ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στο ναό «Γέννησης του Χριστού», στην οποία θα χοροστατήσουν ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος και ο μητροπολίτης Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου Ιερόθεου και στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο των Πεσόντων Αγιοστρατητών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ