Υπουργείο Εξωτερικών: 315 Έλληνες έχουν επαναπατριστεί από τη Μέση Ανατολή
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINSSI)Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού των Ελλήνων πολιτών από περιοχές που πλήττονται από τις εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιήθηκαν με την καθοδήγηση του υπουργού Εξωτερικών και υπό τις συντονισμένες προσπάθειες τις κεντρικής και της εξωτερικής υπηρεσίας του υπουργείου.
Όπως αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΞ, ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια χθες, Πέμπτη 5 Μαρτίου, οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων και μελών οικογενειών τους.
Συγκεκριμένα:
• 91 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, έφτασαν στην Αθήνα από το Άμπου Ντάμπι, με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, με επιμέλεια της Πρεσβείας μας στο Αμπού Ντάμπι.
• 101 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, έφτασαν στην Αθήνα από το Ντουμπάι, με ειδική πτήση της Aegean Airlines, με επιμέλεια της Πρεσβείας μας στο Αμπού Ντάμπι.
• 10 Έλληνες πολίτες έφθασαν οδικώς από την Ιερουσαλήμ στη διάβαση της πόλης Τάμπα της Αιγύπτου, συνοδεία του Γενικού Προξένου στα Ιεροσόλυμα.
Επιπλέον, 113 Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, από τη Sarjah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με πτήση της Air Arabia.
Οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.
Ιστορικές συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου μετά από 34 χρόνια - «Θα συμβεί αύριο» λέει ο Τραμπ
07:19
Νέα αμερικανική πρόταση συζητούν Ιράν και Πακιστάν: Συνομιλίες Ισραήλ - Λιβάνου ανακοίνωσε ο Τραμπ
07:09
Καιρός: Συννεφιά, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη - Στους 23 βαθμούς η θερμοκρασία
07:00
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (16 Απριλίου)
06:30