ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ριζικές αλλαγές ανεξαρτήτως αποτελέσματος

ΝΔ: Ριζικές αλλαγές ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Τα γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα βλέπουν στη Νέα Δημοκρατία εκτιμώντας πως επίκειται η κατάρρευση της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα.

Στη Λεωφόρο Συγγρού αναγνωρίζουν πως οι εσωκομματικές διαδικασίες έχουν δημιουργήσει ζήτημα στην εικόνα της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση καθώς η εσωστρέφεια που υπάρχει δεν δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την άσκηση μιας σκληρής αντικυβερνητικής ρητορικής.

Με λίγα λόγια "την ώρα που η κοινωνία αντιλαμβάνεται την ανικανότητα του ΣΥΡΙΖΑ να διαχειρισθεί όχι μόνο την οικονομική κρίση αλλά και τα άλλα σημαντικά ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ΝΔ δεν κερδίζει στην παρούσα φάση πόντους" λένε στελέχη του κόμματος που θεωρούν πως η όλη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών θα πρέπει να λήξει σύντομα και κυρίως αναίμακτα.

Στελέχη του κόμματος με μακρά πείρα και στο κοινοβούλιο, μιλώντας στο CNN Greece, επισημαίνουν πως η ΝΔ θα πρέπει να είναι έτοιμη το συντομότερο δυνατό να εκφράσει και να δώσει πειστικές απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας τονίζοντας πως, σε αντίθετη περίπτωση, οι δυσαρεστημένοι πολίτες θα στραφούν αλλού. Μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα τα τελευταία φαινόμενα βίας που παρατηρούνται αλλά και το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί και πάλι το κίνημα της πλατείας. «Αν η ΝΔ συνεχίσει και μετά τις εκλογές να κινείται στην εσωστρέφεια και παρουσιαστούν σημάδια διάσπασης τότε το μόνο που θα κάνουμε είναι να καταρρεύσουμε και εμείς με τον Τσιπρα» λένε χαρακτηριστικά.

Οι ανησυχίες πάντως για την επόμενη μέρα στη ΝΔ δεν είναι αβάσιμες. Ήδη το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι πολεμικό ενώ ανάλογο είναι και το κλίμα μεταξύ στελεχών της ΝΔ στην επαρχία αλλά και στα κεντρικά γραφεία καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί στρατόπεδα. Όποιος τελικά και να είναι ο νικητής βέβαιες θα θεωρούνται και ριζικές αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό ενώ πολλοί είναι αυτοί που εκφράζουν αμφιβολίες για τη συνύπαρξη του κ. Μεϊμαράκη με τον Απόστολο Τζιτζικώστα κάτω από την ίδια στέγη την επόμενη μέρα.

Σε αυτό που όλοι πάντως συμφωνούν είναι πως το καλύτερο για το κόμμα θα ήταν να μην υπάρξει δεύτερος γύρος, καθώς η ΝΔ θα αναγκαζόταν ουσιαστικά να χωριστεί σε δύο στρατόπεδα με έντονο εσωκομματικό παρασκήνιο ακόμα και κάτω από το τραπέζι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ