ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Πολύδωρας: Να συμβάλουμε στην άρση του αδιεξόδου

Β. Πολύδωρας: Να συμβάλουμε στην άρση του αδιεξόδου
ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - Eurokinissi

Την επιθυμία του να συμβάλει στη νομική και θεσμική εξομάλυνση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών αποδεχόμενος την πρόταση της κυβέρνησης να αναλάβει τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ, καθώς «ο τόπος έχει πολλά προβλήματα και το αδιέξοδο δεν πάει άλλο», εξέφρασε ο Βύρων Πολύδωρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, άμα τη ολοκλήρωση της συνάντησής του με τους κ.κ. Τσίπρα και Βούτση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Πολύδωρας στους εκπροσώπους του Τύπου, «η κατασταση στο θέμα αυτό ειναι σε βραχυκύκλωμα. Θεωρώ την πρόταση που μου έγινε ως τιμητική, αλλά κυρίως ως πρόταση για μια θέση ευθύνης.

Όλοι οι δυνάμενοι να εκφέρουν γνώμη και οι έχοντες αποφασιστικότητα για συμβολή, είναι υποχρεωμένοι να δράσουν. Αυτό που είπα στους κυρίους Βούτση και Τσίπρα είναι ότι βασική προϋπόθεση είναι με συνταγματική συμμόρφωση να αποδεχθούμε την απόφαση του ΣτΕ. Το καίριο σημείο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Συνταγμα. Την έκαναν δεκτή».

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η Νέα Δημοκράτια περί επικοινωνιακών τεχνασμάτων, ο κ. Πολύδωρας, επί 32 έτη στέλεχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε λέγοντας ότι «εγώ δεν κάνω κανένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Και ούτε είδα από τον Πρόεδρο της Βουλής ή τον πρωθυπουργό να κάνουν ή να έχουν τάση για επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αντιθέτως, είδα τάση για συναίνεση. Η συναίνεση αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή μου.

Θέλω να μιλήσω με τον κ. Μητσοτάκη και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και να εκθέσω τις σκέψεις μου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κληθείς να προσδιορίσει το χρονικό σημείο που του έγινε η πρόταση, ο κ. Πολύδωρας χαμογέλασε και απέφυγε να απαντήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ