ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Β. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις

ΝΔ: Ο Β. Πολύδωρας δεν πληροί τις προϋποθέσεις
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για «επικοινωνιακά παιχνίδια» κατηγορεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να προτείνει τον Βύρωνα Πολύδωρα ως υποψήφιο για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μία κυβέρνηση «εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε» και αναφέρει: «Όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το ΕΣΡ, αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον κ. Παππά.

Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Η στελέχωση του ΕΣΡ με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί».

Στη συνέχεια, η Νέα Δημοκρατία εξηγεί ότι "ο Βύρων Πολύδωρας με δηλώσεις του στο παρελθόν, έχει στηρίξει τον νόμο Παππά άρα δεν είναι κατάλληλο πρόσωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ ενώ στο παρελθόν έχει προτείνει και συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τη Νέα Δημοκρατία, πράγμα αδιανόητο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ