ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Κρέτσος: Ο αριθμός των καναλιών δεν θα ξεπερνά κατά πολύ το 4

Λ. Κρέτσος: Ο αριθμός των καναλιών δεν θα ξεπερνά κατά πολύ το 4
Eurokinissi

Ο αριθμός των καναλιών δεν θα απέχει πολύ από τον νούμερο τέσσερα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λευτέρης Κρέτσος τόνισε πως η τελική απόφαση του ΕΣΡ, που αναμένεται να λάβει τις αρμοδιότητες για το τηλεοπτικό τοπίο, δεν θα παρεκκλίνει κατά πολύ από την κυβερνητική πρόταση.

«Είτε λόγω της αγοράς είτε λόγω του περιορισμού στο φάσμα συχνοτήτων, δεν θα γυρίσουμε σε αριθμό πολύ διαφορετικό από το 4», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος .

Αναφορικά με την διάταξη που θα ρυθμίσει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών μέχρι να γίνει δυνατή η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης τόνισε πως «σύμφωνα με την αρχή της ισότιμης μεταχείρισης, βεβαίωση προσωρινής λειτουργίας μπορεί να λάβει όποιος ανταποκρίνεται στα δικαιολογητικά του νόμου 4339 που δεν έχει καταργηθεί».

Αυτό σε πρακτικό επίπεδο σημαίνει πως βεβαίωση μπορεί να λάβει «όποιος μπορεί να εκπληρώσει προϋποθέσεις όπως τραπεζική και ασφαλιστική ενημερότητα ή να έχει 400 εργαζομένους πλήρους απασχόλησης σε διάστημα 3 μηνών όπως προβλέπει ο νόμος».

Συγκεκριμένα για τους κκ. Μαρινάκη και Σαββίδη, που είχαν πληρώσει την πρώτη δόση για την άδεια που είχαν λάβει από τον αρχικό διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Κρέτσος επισήμανε πως «εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και καταθέσουν εύλογο τίμημα θα μπορούν να ανοίξουν κανάλι».

Με αυτό τον τρόπο «δεν αδειοδοτούμε το σάπιο σύστημα ξανά, βάζουμε τέλος στο τζάμπα», είπε ακόμη ο Γ.Γ.

Η ρύθμιση που θα φέρει η κυβέρνηση θα δίνει βεβαιώσεις λειτουργίας που θα αφορούν το χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ κατά τον κ. Κρέτσο.

«Θα περάσει ένα σοβαρό διάστημα μέχρι να γίνει αυτό» εκτίμησε ο ίδιος.

Αναφορικά με την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για την θέση του προέδρου του ΕΣΡ, ο Λευτέρης Κρέτσος είπε πως έγινε «άλμα με την πρόταση αυτή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ