ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Γιάννη Τζαννετάκο για επικεφαλής του ΕΣΡ προτείνει το Ποτάμι

Τον Γιάννη Τζαννετάκο για επικεφαλής του ΕΣΡ προτείνει το Ποτάμι
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη δική του πρόταση για τον επικεφαλής του ΕΣΡ κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού για το ζήτημα αυτό και εν αναμονή της συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων, ο Σταύρος Θεοδωράκης πρότεινε τον δημοσιογράφο Γιάννη Τζαννετάκο που περιλαμβάνεται και στην εισήγηση του Νίκου Βούτση, για απλό όμως μέλος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι το κόμμα του δεν αποδέχεται το νόμο Παππά, που «έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας» και κάλεσε και τα υπόλοιπα κόμματα να ανοίξουν τα χαρτιά τους.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η Κ.Ο. του Ποταμιού συζήτησε και εκτίμησε ότι μια καλή λύση θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος», είπε και πρόσθεσε πως ζητούμενο παραμένει η επιστροφή των αρμοδιοτήτων στην ανεξάρτητη αρχή.

«Το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ, το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν είναι βάση ο νόμος Παππά, έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας και βέβαια, δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού που ρωτήθηκε για το ταξίδι Παππά – Αρτεμίου στη Βενεζουέλα, κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να δώσει εξηγήσεις για το αντικείμενο του ταξιδιού του. «Είναι σαφές ότι στη Βενεζουέλα δεν πας για διακοπές, στη Βενεζουέλα πας για δουλειές. Και θα πρέπει να μας εξηγήσει ο κ. Παππάς τι δουλειές είχε σε ένα μυστικό μάλιστα, ταξίδι και όταν συνοδευόταν από έναν άνθρωπο που έχει χαρακτηριστεί ως ο κύριος offshore της Κύπρου. Εμείς και στο παρελθόν έχουμε ασχοληθεί με τα ταξίδια στελεχών στη Βενεζουέλα. Είχαν μια αδυναμία και θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις, όταν μάλιστα, στην Ευρώπη συζητούν ότι κατ’ εποχές το καθεστώς Τσάβες και μετά το καθεστώς Μαδούρο, ενίσχυε κόμματα που θεωρούσαν φιλικά σε αυτό», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ